Home TEMA DANA UDARNO! RUSI SE SPREMAJU ZA SVETSKI RAT- EVO ŠTA SE DOGAĐA..

UDARNO! RUSI SE SPREMAJU ZA SVETSKI RAT- EVO ŠTA SE DOGAĐA..

469
0
SHARE

Ruski ratni avioni vežbaju bombardovanje neprijateljskih brodova na Crnom moru, dok NATO države izvode vojne vežbe u regionu.

Ruska crnomorska flota izjavila je da su ratni avioni iz njenih vazduhoplovnih jedinica i aviona južnog vojnog okruga učestvovali u vežbama za ratnu obuku.

Kako se navodi, posade aviona izvele su trenažne letove iznad Crnog mora, uvežbavajući raketne napade i bombardovanje na simulirane neprijateljske brodove.

U vežbama su učestvovali avioni, uključujući višenamenske lovce Suhoj Su-30SM, bombardere Suhoj Su-24M, bombardere Suhoj Su-34 i borbene avione Suhoj Su-27.

Vežba se izvodi dok NATO, Ukrajina i saveznici izvode svoje velike vežbe Sea Breeze u regionu.

Planirano je da ove vežbe traju dve nedelje i da u njima učestvuje oko 5.000 vojnog osoblja iz NATO-a i drugih saveznika, i oko 30 brodova i 40 aviona, uz učešće američkog raketnog razarača USS Ross i američkog marinskog korpusa.

Moskva je zatražila da se vežba otkaže, a rusko ministarstvo odbrane reklo je da će reagovati na zaštitu nacionalne bezbednosti ako bude potrebno.

Moskva je prošle nedelje osporila pravo HMS Defender-a da prođe kroz vode u blizini Krima, na šta je London rekao da ima puno pravo.

Rusija je pripojila Krim Ukrajini 2014. godine, ali ga većina sveta i dalje priznaje kao deo Ukrajine.

Rusija je saopštila da je brod ilegalno ušao u njene teritorijalne vode i optužila London za „provokaciju“.

Britanija je insistirala na tome da na njen brod nije pucano i da je plovio ukrajinskim vodama.

Moskva je rekla da bi mogla da bombarduje britanske pomorske brodove ako bude više takvih akcija britanske mornarice u blizini Krima.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here