Home TEMA DANA UDARNO! RUSI OKREĆU ISKANDERE: GAĐAJU CEO NUKLEARNI PROSTOR EVROPE- PRVI NA UDARU...

UDARNO! RUSI OKREĆU ISKANDERE: GAĐAJU CEO NUKLEARNI PROSTOR EVROPE- PRVI NA UDARU NEMCI!

875
0
SHARE

„Objekat u kome se nalaze atomske bombe u Nemačkoj je pod posebnom kontrolom našeg Generalštaba. Ovaj objekat pripada našim prioritetnim ciljevima za prvi udar. Posmatramo i pazimo na avione iz svemira. Amerikanci ili Nemci neće moći da se sakriju kada počnu da montiraju bombe u avione…“

Sjedinjene Države su objavile prvi proizvodni prototip modernizovane atomske bombe B61, koja je ušla u upotrebu 1968. godine. Ovo je saopštila Nacionalna uprava za nuklearnu bezbednost (NSNS) američkog Ministarstva energetike.

Planirano je da verzija B61-12, koja ima novi repni deo sa inercijalnim sistemom navođenja, zameni tri od četiri postojeće modifikacije B61. Napominje se da će bombe nositi lovci-bombarderi pete generacije F-35. Pored toga, planirano je da B61-12 budu stacionirane u Nemačkoj, što ukazuje na značajnu nuklearnu modernizaciju NATO-a od 1980-ih.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Vojni posmatrač Komsomolske Pravde pukovnik Viktor Baranec kaže da je modifikacija značajno povećala karakteristike ove nuklearne municije.

„U početku su ove bombe slobodno padale, ali sada se mogu nazvati preciznim nuklearnim oružjem. Sjedinjene Države su strašno ponosne na ovo“, rekao je Baranec.

Međutim, uprkos značajnim poboljšanjima B61-12, ruska vojska ima sredstva da odbrani zemlju od udara nuklearnog oružja visoke preciznosti. Prema rečima pukovnika, ako osavremenejna municija završi u Nemačkoj (sada je u Nemačkoj raspoređeno oko 20 bombi B61), onda će Rusija u slučaju sukoba učiniti tako da avioni jednostavno nemaju vremena da polete sa bojevim glavama.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Objekat u kome se nalaze atomske bombe u Nemačkoj je pod posebnom kontrolom našeg Generalštaba. Ovaj objekat pripada našim prioritetnim ciljevima za prvi udar.

Posmatramo i pazimo na avione iz svemira. Amerikanci ili Nemci neće moći da se sakriju kada počnu da montiraju bombe i avione. Čim pripreme počnu, naše rakete će odmah biti usmerene na ovaj objekat“, rekao je Viktor Baranec za PolitRos.

Pukovnik je pojasnio: glavno oružje Rusije u ovom slučaju biće operativno-taktički raketni sistemi Iskander, koji se nalaze u Kalinjingradskoj oblasti.

„Iskander će dobiti određen zadatak – rakete će gađati ceo nuklearni prostor Evrope, sposobne su da pogode čak i šibicu u krugu od 500 kilometara“, rekao je Baranec.

Međutim, ako neprijateljski avioni i dalje budu mogli da polete sa atomskom bombom, čak i tada će Rusija moći da ih uništi pre nego što stignu do granice.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Upotrebićemo naše lovce i sisteme protivvazdušne odbrane. Ovde će vam dobro doći kompleksi S-400. Kao rezultat toga, ispostavlja se da nećemo dozvoliti da se ove nuklearne bombe podignu u vazduh, a ako se podignu, mi ćemo ih oboriti direktno iznad nemačke ili poljske teritorije. To su dve glavne metode poraza“, rezimirao je Baranec.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here