Home TEMA DANA UDARNO- OVO SE KRIJE! ALBANIJA I KOSOVO POČELI UJEDINJENJE- VUČIĆ DAO 30km...

UDARNO- OVO SE KRIJE! ALBANIJA I KOSOVO POČELI UJEDINJENJE- VUČIĆ DAO 30km TERITORIJE

685
0
SHARE

Albanija i Kosovo počinju da se ujedinjuju. Ne sasvim otvoreno i ne do kraja, ali realno. Za početak će spojiti svoje prigranične zone.

Kako je objavio portal prištinskog šiptarskog dnevnog lista „Koha“, čim u parlamentima u Tirani i Prištini prođe ratifikacija odgovarajućeg sporazuma – uslediće stvaranje „teritorijalno-administrativne celine“ koja će obuhvatiti po 30 km unutar teritorija Albanije i Kosova“!

„Koha“ navodi da će građani sa obe strane dobijati iste usluge (dakle: i na Kosova i Albanije) „kao da su istovremeno državljani obe države“.

Formalno, to je sporazum vlada Albanije i Kosova „o pravilima režima lokalnog pograničnog saobraćaja“.

Parlamentu Albanije već je upućen na ratifikaciju.

Prema tom „papiru“, biće stvorena „Granična zona slobodnog kretanja stanovnika sa dozvolom za lokalni pogranični saobraćaj do 30 km unutar teritorija potpisnica“.

U cilju olakšavanja lokalnog graničnog saobraćaja, nova područja graničnih prelaza biće: Padeš – Košare, Žerka – Babaj Bokeš, Zogaj – Babaj Bokeš, Dobrun – Gerćin, Vlahen – Kušnjin, Kišaj – Planeja, Bardoč – Brezna, Pakišt – Krstec, Orgjost-Orcushe, Borje-Globočice i Turaj-Restelica.

Za početak će stanovnici pograničnog područja imati pravo da borave u pograničnoj zoni druge strane do 90 dana u roku od 180 dana.

Dakle: na svakih pola godine – po tri meseca.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Odnosno: po pola godine zbirno tokom jedne (svake) kalendarske godine.

PAROVIĆ: Vučićeva podrška ujedinjenju Albanije i tzv. Republike Kosovo

“Upadljivo je ćutanje Aleksandra Vučića na dogovore iz Elbasana na bazi kojih Albanija i tzv. Republika Kosovo praktično vrše puzajuće objedinjavanje u jedinstvenu državu – ukazuje predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

On kaže da u prilog tome govori i najavljeno formiranje  teritorijalno-administrativne celine koja podrazumeva da će prostor 30 kilometara u dubinu Albanije i Kosova i Metohije (Republike Srbije) postati neka vrsta zajedničke teritorije na kojoj će svi žitelji imati apsolutno ista prava tj. važiće zakoni Albanije i tzv. Republike Kosovo.

– Ovo je očigledno sve urađeno uz prećutnu saglasnost vlasti u Srbiji jer na ovako grubo kršenje Rezolucije 1244 i našeg Ustava ne postoji adekvatna reakcija koja bi na

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

međunarodnom planu ovo problematizovala. Zato ponovo pitam Aleksandra Vučića da li je ovo ono kretaivno rešenje za kojim je tragao?! Ispada da je njemu bitno samo da ne prizna nezavinso Kosovo, ali zato iz sveg srca podržava Veliku Albaniju! – kaže Parović.

(fakti.org, pravda.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here