Home TEMA DANA UDARNO! „Ovaj prvi pravi odgovor Rusije je konačan udarac za EU- Ili...

UDARNO! „Ovaj prvi pravi odgovor Rusije je konačan udarac za EU- Ili će ukinuti sankcije ili neće preživeti!“

370
0
SHARE

„Rusija je dugo čekala“, Hazin najavio prvi „pravi“ odgovor Rusije na sankcije EU i uslove za njihovo ukidanje

Pravi odgovor Rusije na sankcije EU ekonomskim kontramerama se dogodio. Ekonomista, politikolog Mihail Hazin objasnio je kako Brisel sada može da se dogovori o ukidanju antiruskih sankcija.

Moskva je dočekala leto sa pravim odgovorom na evropske sankcije, smatra ekspert.

Početkom juna postalo je poznato da Ruska Federacija ograničava izvoz inertnih gasova (plemenitih gasova), koje industrija EU koristi u proizvodnji poluprovodnika i čipova.

Sada će Rusija sama odlučiti ko ima pravo da od nje kupuje inertne gasove. Prema Hazinu, ovo je prvi pravi odgovor na sankcije u privredi, što pokazuje da Ruska Federacija više ne želi da čeka otrežnjenje i manifestacije zdravog razuma u ​​Evropskoj uniji.

„Ovo je odgovor. Rusija je jako dugo čekala da Evropa shvati šta je šta. Konačno je

shvatila da je nemoguće očekivati razumne akcije od EU i počela da primenjuje prave sankcije. I šta će sada Ursula fon der Lajen?” rekao je Hazin.

Rusija će ukinuti kontrasankcije ako Zapad ukine svoje sankcije i prizna pravo Moskve da uspostavi red u svojoj zoni bezbednosti.

Govoreći o tome, Hazin je podsetio da je situacija u Ukrajini direktna posledica kršenja sopstvenih obaveza od strane Zapada, ne samo na neširenje NATO-a, već i na garancije Viktoru Janukoviču u jeku Evromajdana.

„Oni su sve svoje obaveze prekršili, ne samo iz 1991. godine, već i one koje su dali juče. Pitanje je ko je kriv?

Ako posmatrate situaciju sa ove tačke gledišta, postaje jasno da su evropski političari napravili tipičnu grešku. Odlučili su da je moguće nekažnjeno kršiti obaveze. Opisano je u svim udžbenicima psihijatrije. A sada dolazi, kazna. Štaviše, i u ekonomiji i u oblasti bezbednosti“, rekao je Hazin.

Evropska unija već pokušava da zaobiđe sopstvene sankcije zbog posledica koje su imale na ekonomiju zajednice.

Zapadni mediji energetski sektor nazivaju najranjivijim mestom EU pred Rusijom – upravo on je bio pogođen šestim paketom evropskih sankcija, što je dovelo do mnogih „rupa“ i izuzetaka u ograničenjima kupovine ruske nafte.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here