Home TEMA DANA UDARNO! ONO O ČEMU NIKO NE GOVORI- U EVROPI NA HILJADE KOMPANIJA...

UDARNO! ONO O ČEMU NIKO NE GOVORI- U EVROPI NA HILJADE KOMPANIJA OBUSTAVLJA PROIZVODNJU! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

1073
0
SHARE

EU trenutno vodi pregovore sa Kinom kako bi je podstakla da poveća proizvodnju magnezijuma. Ali, naravno, bez pružanja pomoći u vidu dodatnih zaliha energije: pretpostavlja se da Kinezi moraju da pronađu dodatnu energiju da sami zadovolje evropske potrebe.

Ali da li je problem samo sa magnezijumom?

Prošle godine se u svetu pojavio nedostatak čipova, zbog čega je automobilska industrija

(i ne samo ona već mnoge druge) pretrpela i nastavlja da trpi gubitke, pošto nije bilo moguće izboriti se sa nedostatkom čipova.

Nedavno se govorilo i o sasvim drugačijoj vrsti nestašice – manjku vozača kamiona, koji

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

se posebno akutno manifestuje u Velikoj Britaniji. Razvoj događaja bio je sledeći: nakon prinudnog povećanja plata kamiondžijama, Britanija se suočila i sa velikim nedostatkom vozača autobusa.

Svi su čuli i za nestašicu uglja i gasa u Evropi (i u jugoistočnoj Aziji, takođe). Do proleća, u Evropi se predviđa nedostatak đubriva. Osim toga, ceo svet je takođe na ivici deficita

bakra – njegove akcije na londonskoj berzi pale su na rekordno nizak nivo za pola veka trgovanja, a cena je porasla za jedan ipo put za godinu dana.

Spisak je dug i svi ovi problemi nisu samo povezani sa pandemijom COVID-19. Svi oni su manje-više generisani delovanjem Zapada. Prvo, specifičnim metodama suočavanja sa krizom, zasnovanim na emisiji nezamislivih i neobezbeđenih obima svetskih valuta (pre svega dolara).

Drugo, Zapadom inspirisana „zelena tranzicija“, koju, u svom promovisanom obliku, nije toliko briga za prirodu koliko za održavanje ekonomske superiornosti na račun drugih zemalja.

U pozadini ovih akcija, inflacija, situacione nestašice raznih dobara i trajne manifestacije energetske krize širom sveta postaće sve uobičajenije, kako danas sve češće vidimo fotografije polupraznih polica u američkim supermarketima koje podsećaju na tezge sovjetskih prodavnica na prelazu iz 1980-ih u 90-e.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here