Home TEMA DANA UDARNO! DODIK OBJAVIO POLITIČKI RAT ŠMITU I ZAPADU- U SUKOB UŠLI RUSIJA...

UDARNO! DODIK OBJAVIO POLITIČKI RAT ŠMITU I ZAPADU- U SUKOB UŠLI RUSIJA I KINA! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

759
0
SHARE

I, naravno, da istrpi udarce koji će u tom slučaju doći sa bošnjačke strane. Tek tada će, kako smatra, Srbi prisatati da sa njim sednu za sto i razgovaraju o budućnosti BiH.

Takav scenario je, međutim, malo verovatan.

Razgradnja BiH

Na pitanje kako će BiH funkcionisati ako njene institucije napuste Srbi, naš sagovornik ukazuje na to da će Dodik kao član Predsedništva BiH, uprkos zaključcima skupštine RS, ipak morati da prisustvuje nekim njegovim sednicama.

Reč je o onim kada se na dnevni red stave važna pitanja na koje Dodik ima pravo veta radi zaštite vitalnog nacionalnog interesa RS.

Sa ostalim institucijama je stvar drugačija.

„Savet Ministara i paralemntrana skupština BiH ne mogu da funkcionišu bez srpskih predstavnika i ako oni budu uporni u tome da ne prisustvuju, BiH kreće zaista užurbano putem razgradnje, ili će da se sedne za pregovarački sto i konačno počne razgovarati o pitanjima koja su od suštinskog interesa za sve.

To su pre svega pitanja ravnopravnosti svih naroda, pitanja ratnohuškačke politike koja iz Sarajeva dolaze gotovo svakog dana“, kaže Kozomara.

On podseća da je pre dva dana lider SDA Bakir Izetbegović u Gacku zapretio osvetom, a šta to znači, kaže, možemo samo da predpostavimo.
Sigurno, ništa dobro.

(sputnik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here