Home TEMA DANA UDARNO! BROJ RUSKIH TRUPA NA GRANICI SA UKRAJINOM PORASTAO NA 175 HILJADA...

UDARNO! BROJ RUSKIH TRUPA NA GRANICI SA UKRAJINOM PORASTAO NA 175 HILJADA LJUDI! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

752
0
SHARE

U eskalaciji situacije u Donbasu od strane ukrajinske vojske, postalo je poznato da je u proteklih nekoliko nedelja, broj ruskih vojnika stacioniranih u neposrednoj blizini granice sa Ukrajinom dostigao nivo od oko 175 hiljada vojnika.

Ovi podaci su dobijeni zahvaljujući snimcima sa satelita.

Istovremeno, sudeći po podacima o kretanju ruske vojne tehnike, broj ruskih vojnika stacioniranih u neposrednoj blizini ukrajinske granice dostići će 200 hiljada ljudi.

„Dok raste tenzije između Vašingtona i Moskve zbog moguće ruske invazije na Ukrajinu, američke obaveštajne službe su otkrile da Kremlj planira ofanzivu na više frontova početkom sledeće godine sa do 175.000 vojnika.

Kako obaveštavaju zapadni mediji, Kremlj šalje trupe na granicu sa Ukrajinom, zahtevajući od Vašingtona garancije da Ukrajina neće ući u NATO i da će se alijansa uzdržati od određenih neprijateljstava u Ukrajini i oko nje.

Kriza je izazvala strahove od ponovnog rata na evropskom tlu i dolazi uoči virtuelnog sastanka zakazanog sledeće nedelje između američkog predsednika Bajdena i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Neprovereni dokument američke obaveštajne službe koji uključuje satelitske fotografije pokazuje da se ruske trupe koncentrišu na četiri lokacije.

Prema dokumentu, trenutno je raspoređeno 50 borbeno-taktičkih grupa, kao i novopristigli tenkovi i artiljerija, prenosi “Vašington post”.

Istovremeno, američki novinari skreću pažnju na činjenicu da se sve trupe nalaze na ruskoj teritoriji, zbog čega su bilo kakve optužbe na račun Rusije u vezi sa namerama da izvrši invaziju na Ukrajinu neosnovane.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here