Home TEMA DANA U SAD ŠOKIRANI OTKRIĆEM ČETIRI POZICIJE RUSKIH PROTIVSATELITSKIH RAKETA “NUDOL”

U SAD ŠOKIRANI OTKRIĆEM ČETIRI POZICIJE RUSKIH PROTIVSATELITSKIH RAKETA “NUDOL”

497
0
SHARE

Nakon testiranja rakete Nudol na sovjetskom satelitu, SAD su otkrile četiri pozicije ruskih protivsatelitskih sistema.

Ranije izjave američke strane da je prisustvo antisatelitskog oružja u ruskom arsenalu samo trik, nakon testiranja rakete Nudol na sovjetskoj svemirskoj letelici, SAD su se iznenada zainteresovale za ovo rusko oružje i zahvaljujući svemirskim satelitima uspeli da otkriju najmanje četiri borbena položaja ovih projektila na kosmodromu Pleseck.

Vrlo je čudno, smatraju vojni eksperti, da obaveštajne službe SAD nisu znale za ovo rusko oružje, a takvi propusti im se sve češće događaju kada je Rusija u pitanju.

Uzimajući u obzir raspoređivanje ovog raketnog oružja samo u jednom regionu Rusije, stručnjaci veruju da ruska vojska može imati najmanje dve do tri desetine takvih kompleksa.

Na prikazanim satelitskim snimcima mogu se videti položaji četiri protivsatelitska raketna sistema Nudol, koji u roku od nekoliko minuta mogu da unište svemirske letelice na visini od nekoliko stotina kilometara, uspešno lišavajući američku vojsku komunikacije i pristupa nadgledanju ruske teritorije.

Raspoređivanje ovog oružja toliko je impresioniralo Sjedinjene Države da je Vašington već počeo da zahteva potpunu zabranu antisatelitskog oružja.

Štaviše, po svemu sudeći, Rusija poseduje ne samo raketno, već i lasersko oružje, pošto je ranije ruska strana optužena za namerni napad na američku vojnu letelicuu jednom prethodnom incidentu.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here