Home TEMA DANA TURSKA VOJSKA UŠLA U AZERBEJDŽAN, MILITANTI IZ SIRIJE I LIBIJE STIŽU NA...

TURSKA VOJSKA UŠLA U AZERBEJDŽAN, MILITANTI IZ SIRIJE I LIBIJE STIŽU NA RATIŠTE NAGORNO-KARABAHA

970
0
SHARE

Turska je poslala svoje saveznike u Siriji da podrže Azerbejdžan u sukobu sa susednom Jermenijom, izjavili su danas ambasador Jermenije u Moskvi i dva sirijska pobunjenika.

Ambasador Jermenije u Moskvi Vardan Toganjan rekao je da je Turska poslala oko 4.000 boraca iz severnog dela Sirije u Azerbejdžan i da se oni tamo bore, što je negirao pomoćnik predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, preneo je Rojters.

Jermenija je, takođe, navela da se turski vojni stručnjaci bore zajedno sa Azerbejdžancima u Nagorno-Karabahu, otcepljenom regionu u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom i da je Turska obezbedila dronove i ratne avione.

Azerbejdžan negira te izveštaje.

Turska, takođe, nije komentarisala izveštaje, mada su visoki zvaničnici, uključujući predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, obećali podršku Bakuu.

Dvojica boraca iz pobunjeničkih grupa koje podržava Turska u sevrnim delovima Sirije, koje su pod turskom kontrolom, rekli su da su raspoređeni u Azerbejdžanu u koordinaciji sa Ankarom.

Oni su odbili da budu imenovani zbog osetljivosti pitanja.

“Nisam želeo da idem, ali nemam novca. Život je veoma težak i siromašan”, rekao je borac za koji se borio u Siriji za grupu Ahrar al-Šam, koju je podržala Turska.

Obojica su rekli da im njihovi komandanti  iz sirijskih brigada rekli da će zarađivati oko 1.500 dolara mesečno, što je velika plata za Siriju, gde su ekonomija i valuta propale.

(Tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here