Home TEMA DANA „TRENUTNA SITUACIJA U SVETU DOPUŠTA POČETAK KATASTROFE U SVAKOM TRENUTKU- SVE JE...

„TRENUTNA SITUACIJA U SVETU DOPUŠTA POČETAK KATASTROFE U SVAKOM TRENUTKU- SVE JE SPREMNO ZA KOLAPS“

795
0
SHARE

Ruski ekonomski ekspert Mihail Hazin savetuje ulaganje u zlato kao predmet dugoročne finansijske perspektive.

Struktura sadašnjeg globalnog finansijskog sistema je takva da pojava bilo kakvih kataklizmi dovodi do rasta cena dve najrelevantnije imovine u savremenom svetu.

Kao što možete pretpostaviti, govori se o zlatu i američkom dolaru.

Istovremeno, postoji i vrlo velika zavisnost zlata i dolara, rekao je Mihail Hazin. Prema njegovim rečima, što se kriza brže nazire, brže raste cena plemenitog metala i nacionalne valute Sjedinjenih Država.

Ove osnovne finansijske imovine omogućavaju da ova dva sredstva veoma dugo predstavljaju neku vrstu ekonomskog sigurnog utočišta koje vam omogućava da se sačuvate od gubitaka u vreme ozbiljnog šoka.

Specijalista ne isključuje mogućnost da će cena zlata i dolara ponovo porasti u slučaju nove finansijske kataklizme. Ipak, kurs na američku valutu neće uvek delovati, uveren je stručnjak.

Trenutna situacija u svetu dopušta početak katastrofe u svakom trenutku.

Na udaru će biti i Sjedinjene Države, čije je finansijsko tržište “već spremno za kolaps”. I

mali okidač u vidu epidemije, rata, prirodne katastrofe ili nekog drugog globalnog šoka dovoljan je za pad američke berze.

Hazin je pojasnio da je takav scenario najverovatniji u slučaju da se ispostavi da je nova nadolazeća kriza dugotrajna. On savetuje da se zlato izabere kao predmet dugoročnog ulaganja, njegova cena će uvek rasti.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here