Home TEMA DANA THE SUN: RUSIJA IMA ZASTRAŠUJUĆE ORUŽJE ZA RATOVANJE U SVEMIRU!

THE SUN: RUSIJA IMA ZASTRAŠUJUĆE ORUŽJE ZA RATOVANJE U SVEMIRU!

430
0
SHARE

Rusija ima na raspolaganju zastrašujuće oružje za ratovanje u svemiru. Takve podatke izneli su britanski novinari.

Pre izvesnog vremena na Zapadu je predstavljen izveštaj o ruskom oružju čiji autor, veteran britanske vojske i inženjer za projektovanje satelita u “Airbus Defense and Space”, Metju Motorp, došao je do zaključka da Ruska Federacija ima moćno svemirsko oružje u svom arsenalu, prenosi „The Sun“.

„Ruske tehnologije kosmičkog ratovanja – energetsko oružje, satelitski ometači i megalaser“, piše The Sun.

Na Zapadu su došli do zaključka da je Rusija rasporedila niz borbenih sistema na zemlji i u svemiru kako bi se suprotstavila sredstvima SAD i NATO-a.

Među njima su sateliti sposobni da špijuniraju svemirske letelice Sjedinjenih Država. Takođe se veruje da je Ruska Federacija oživela laserski program sovjetske ere.

„Laserski sistem je dizajniran da zaslepi, a ne da uništi, i može se koristiti u niskoj Zemljinoj orbiti“, kaže Metju Motorp.

Osim toga, izvučeni su zaključci o prisustvu moćnog antisatelitskog naoružanja u Rusiji, koje predstavlja ozbiljnu pretnju za svemirske letelice SAD i NATO.

Postoji mišljenje da može prouzrokovati značajnu štetu neprijatelju zbog Kesslerovog sindroma. Ova teorija sugeriše da samo jedan udar ili sudar može pokrenuti lančanu reakciju koja vodi do uništenja svakog satelita u orbiti.

„Objekti u orbiti kreću se brzinom od 17.000 kilometara na sat – objekti male veličine od četiri inča (10 cm) u prečniku mogu izazvati katastrofalnu štetu pri toj brzini“, napominje analitičar.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here