Home TEMA DANA TEPIĆ POKAZALA UGOVOR TELEKOMA I ŽEŽELJA VREDAN 38 MILIONA EVRA: SKANDALOZNO ĆUTANJE...

TEPIĆ POKAZALA UGOVOR TELEKOMA I ŽEŽELJA VREDAN 38 MILIONA EVRA: SKANDALOZNO ĆUTANJE TUŽILAŠTVA! (VIDEO)

733
0
SHARE

U  ugovoru, kako je navela, piše da je Žeželj dobio 10 miliona evra da kupi dnevni list Kurir i 28 miliona evra za „proizvodnju drugih sadržaja“ koje će kako je dodala, Telekom ponovo da kupuje od Žeželja.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinike Tepić je danas je na konferenciji za medije ispred Telekoma Srbija  pokazala ugovor između Telekoma i Vajrles medije u vlasništvu Igora Žeželja iz 2018. godine, vredan skoro 38 miliona evra, koji, po njenim rečima, predstavlja dokaz kako „SNS uprava Telekoma našim novcem kupuje medije“.

“Ovaj dokument otkriva misteriju portala Mondo, kako je Telekom poklonio taj portal Žeželju iako je 15 godina ulagao u njega. Zahvaljujući ovom ugovoru imovina Igora Žeželja raste sa dva na 40 miliona evra samo da bi hvalio ‘partiju i bratiju’ i satanizovao političke protivnike“, rekla je Marinika Tepić.

U  ugovoru, kako je navela, piše da je Žeželj dobio 10 miliona evra da kupi dnevni list Kurir i 28 miliona evra za „proizvodnju drugih sadržaja“ koje će kako je dodala, Telekom ponovo da kupuje od Žeželja.

Ona je podsetila na svoje ranije konferencije za medije o Telekomu.

„Tada sam pokazala da je Telekom platio avans od 10 miliona evra. Ovde piše da je tih 10 miliona evra Žeželj dobio od Telekoma, našeg novca. I ne samo to, pre sedam dana sam pitala – odakle Igoru Žeželju još 28 miliona evra na poziciji 419 u bilansu stanja njegove firme Vajrles medija.

Taj podatak je uglavnom ostao propušten u medijima. Dakle, 10 miliona za Žeželj Kurir i 28 miliona na poziciji 419 za koje niko nije znao odakle su. Evo ovde piše.

Tačno tih 38 miliona evra – 10 da kupi Kurir, odmah 4. januara 2019″, rekla je Tepić.

Ovo je dokaz za sve one koji su vikali „a gde su dokazi“, rekla je potpredsednica SSP.

„Ovo je pitanje svih pitanja, pitanje svih građana, a ne samo Marinike Tepić i SSP. Ovo je i borba za sve novinare da mimo tajkuna mogu časno i profesionalno da rade svoj posao“, dodala je.

Kako je navela, „najskandaloznije“ od svega je „ćutanje tužilaštva“.

„Ako i posle ovoga tužilaštvo ne bude postupilo po službenoj dužnosti, biću prinuđena da ih tužim za nečinjenje, odnosno saučešće u organizovanom kriminalu“, rekla je Marinika Tepić.

Upitana kako je došla do tog ugovora ako je reč o poslovnoj tajni, ona je rekla da je ugovor poslovna tajna samo ugovornih strana, a da je objavljivanje tog dokumenta „u interesu javnosti“.

„Ja nisam ugovorna strana i hvala onima koji su mi pomogli da dođem do ugovora“, rekla je i dodala da je do ugovora došla na „adekvatan“ način.

Komentarišući optužbe premijerke Ane Brnabić da izmišlja lažne afere, Marinika Tepić je navela da bi premijerka „trebalo da se informiše šta su nadležnosti predsednice Vlade Srbije“.

Advokat Vladimir Todorić je naveo da je danas predstavljeni dokument „simulovan pravni ugovor sa lažno prikazanim predmetom ugovora“.

On je podsetio da je državi zabranjeno da bude vlasnik medija, ali i da onda ona „može da nađe „trojanskog konja“ poput firme Igora Žeželja, koja je uzela proviziju od 10 miliona evra, koji će da kontroliše medije“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here