Home TEMA DANA SVET UŽASNUT NAJNOVIJIM RUSKIM KOMPLEKSOM- UNIŠTAVA TENKOVSKI BATALJON ZA MANJE OD 10...

SVET UŽASNUT NAJNOVIJIM RUSKIM KOMPLEKSOM- UNIŠTAVA TENKOVSKI BATALJON ZA MANJE OD 10 SEKUNDI (VIDEO)

907
0
SHARE

Zapadnu javnost prenerazio je sistem teških bacača plamena TOS-2 “Тосочка”, koji se priprema za usvajanje u Rusiji.

Postalo je poznato da bi najnovije rusko naoružanje za manje od 10 sekundi moglo da uništi čitav tenkovski bataljon. U slučaju uključivanja više sistema, takvi udari mogu slomiti najveće snage.

Ruski bacač plamena 21. veka može uništiti neprijateljske tenkove. Za razliku od svojih prethodnika, koji su bili instalirani na šasiji tenka, sistem TOS-2 je instaliran na šasiji točkova Ural kamiona sa povećanom nosivošću i upravljivošću.

TOS-2 bi mogla biti verzija 21. veka sa povećanim dometom lansiranja projektila. Тосочка takođe ima potpuno automatizovane sisteme za ciljanje, gađanje i kontrolu vatre.

Prema Ministarstvu odbrane, teški sistem bacača plamena opremljen je dizalicom i stoga mu nije potrebno transportno-utovarno vozilo.

TOS-2 takođe ima sistem elektronskog ratovanja protiv preciznog naoružanja.

S obzirom na činjenicu da je područje kontinuiranog uništavanja neprijateljskih snaga u blizini ruskog sistema TOS-2 „Tosočka“ od 40 do 60 hiljada kvadratnih metara, jedan udar sa udaljenosti od oko 6 kilometara može lako uništiti čitav tenkovski bataljon neprijateljskih snaga.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here