Home TEMA DANA SUKOB SE RASPLAMSAVA! AMERIKA POSLALA AVIONE F-18; IZRAEL GOMILA VOJSKU NA GRANICI

SUKOB SE RASPLAMSAVA! AMERIKA POSLALA AVIONE F-18; IZRAEL GOMILA VOJSKU NA GRANICI

397
0
SHARE

Hamas je i rano jutros lansirao rakete na Tel Aviv prema Jerusalimu.

Izrael je obećao da će nastaviti da gađa islamističke frakcije u Gazi uprkos predviđanju američkog predsednika Džoa Bajdena da bi se njihov sukob uskoro mogao završiti.

Nije bilo neposrednih informacija o žrtvama raketnog napada zbog kojih su se oglasile sirene sve do severnog Nahalala, 100 kilometara od Gaze, zbog kojih je hiljade Izraelaca moralo u skloništa, prenosi Rojters.

Izrael je lansirao rakete na severni grad Gaze jutros. Prema TV kanalu Al-Džazira, vazdušni napadi su izvršeni na četvrt Šeik Radvan, a tela dve osobe pronađena su ispod ruševina srušene kuće. Najmanje 67 ljudi ubijeno je u Gazi od ponedeljka kada je situacija eskalirala, objavilo je ministarstvo zdravstva u Pojasu Gaze.

U Izraelu je ubijeno sedam ljudi, potvrdili su izraelski zdravstveni zvaničnici.

Razmena raketnih udara između Izraela i palestinskih radikala iz pojasa Gaze usledila je nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al-Aksa u jerusalimskom Starom gradu početkom maja. Sukobe između Palestinaca i izraelske policije pokrenuli su se presudom izraelskog suda o zauzimanju stambenih kuća.

Izrael poslao vojsku na granicu Gaze

Ministarstvo odbrane Izraela izdalo je naređenje vojsci da se grupiše na granici Gaze i da se spremi za akciju.

Generalštab izraelskih odbranmbenih snaga razmatraće danas odobrenje moguće kopnene ofanzive na Pojas Gaze, najavio je portparol vojske Hidaj Ziberman.

Planovi za ofanzivu u koje su uključeni divizija Gaza i Južna komanda potom mogu da budu prosleđeni izraelskom političkom rukovodstvu na razmatranje, prenosi Tajms of Izrael.

Amerika poslala F-18

Američke vazdušne snage centralne komande objavile su u četvrtak da su F-18 vojni avioni ispručeni u Saudijsku Arabiju da bi osigurali sigurnost i stabilnost na Bliskom istoku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here