Home TEMA DANA ŠTA NAM SE TO SPREMA? SVE DRŽAVE OKO SRBIJE UVELE KARANTIN ZA...

ŠTA NAM SE TO SPREMA? SVE DRŽAVE OKO SRBIJE UVELE KARANTIN ZA SRBE- JEDINI NE MOGU IZ ZEMLJE

1630
0
SHARE

Jedini u Evropi, ne možemo skoro nigde jer gotovo sve evropske države zabranile su nam ulaz na njihovu teritoriju ili nam za prelaz granice traže negativan PCR test na koronu, ne stariji od 72 sata, što je za zdrave samo u Srbiji nemoguća misija, jer u Srbiji i najteži slučajevi čekaju na rezultate čak i sedam dana!

Posle eksplozije epidemije, uzrokovane Vučićevićem lažnim izborima, punjenjem stadiona i neobuzdanim žurkama establišmenta – kao da smo gubavi, gotovo cela Evropa je Srbiju okovala bodljikavom žicom i stavila u karantin!

Jedini u Evropi, ne možemo skoro nigde jer gotovo sve evropske države zabranile su nam ulaz na njihovu teritoriju ili nam za prelaz granice traže negativan PCR test na koronu, ne stariji od 72 sata, što je za zdrave samo u Srbiji nemoguća misija, jer u Srbiji i najteži slučajevi čekaju na rezultate čak i sedam dana!

Prva se sa srpskim turistima opekla prijateljska Grčka, koja nam je posle samo nekoliko dana otvorenih granica i nasumičnog testiranja u potpunosti zabranila ulaz u zemlju koji nije moguć čak ni sa negativnim PCR testom, jer Grci nemaju poverenja u naše laboratorije.

Prema nezvaničnim podacima, Grčka će zabranu ulaska građana Srbije produžiti i nakon 15. jula, a vrlo je verovatno da se do kraja sezone niko više sa srpskim pasošem neće okupati u Egejskom ili Jonskom moru.

Gde građani Srbije uopšte mogu da odu na more, ili u inostranstvo?

Hrvatska vlada je prekjuče odlučila da će građani Srbije koji putuju u ovu zemlju morati da provedu dve nedelje u karantinu po ulasku.

Građani Srbije mogu da uđu i uz negativan PCR test, ali koji nije stariji od 48 sati (računajući od trenutka uzimanja brisa do dolaska na granični prelaz) – ovo je u Vučićevoj Srbiji neizvodljivo.

Čak i Mađarska i veliki Vučićev prijatelj i populista Orban pooštrili su mere, pa će od srede građanima Srbije biti dozvoljen ulazak u ovu zemlju samo uz lekarski pregled i odlazak u karantin.

Tokom vikenda je i Italija, jedna od zemalja najteže pogođenih koronavirusom, uvela obavezan dvonedeljni karantin za građane Srbije koji uđu u ovu državu.

Britanci su u petak saopštili da je Srbija skinuta sa liste zemalja čiji građani ne moraju da idu u karantin po dolasku u Veliku Britaniju – zbog eksplozije korone.

U petak je čak i Severna Makedonija, saopštila da građani Srbije, za ulazak u Severnu Makedoniju moraju obavezno imati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Sva lica koja ulaze u Rumuniju iz Srbije, bez obzira na državljanstvo, u obavezi su da poštuju restriktivnu meru 14 dana izolacije u kućnim uslovima. Crna Gora odavno drži svoje granice zatvorenim za Srbiju.

Nakon što je 1. jula otvorila svoje granice, Holandija ih je u četvrtak, 8. jula, zatvorila za putnike iz Srbije.

Sva lica koja iz Srbije dolaze u Nemačku, dužna su da se pridrže kućne izolacije u trajanju od 14 dana, objavila je ambasada Nemačke na svojoj Fejsbuk stranici.

Bugarska granica je još uvek otvorena za državljane Srbije bez ikakvih ograničenja. Takođe, ni Albanija ne traže izolaciju niti negativan PCR test, tako da građani Srbije mogu i u Albaniju na more.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here