Home TEMA DANA SRPSKI ISTORIČAR: RAZGRANIČENJE SA KOSOVOM JE UVOD U RASPARČAVANJE SRBIJE- VREME JE...

SRPSKI ISTORIČAR: RAZGRANIČENJE SA KOSOVOM JE UVOD U RASPARČAVANJE SRBIJE- VREME JE ZA LITIJE U SRBIJI

390
0
SHARE

Predsednik „vlade Kosova“ Albin Kurti tvrdio je da je tada, pod okriljem Donalda Trampa i njegovog izaslanika za Kosovo, Ričarda Grenela, dogovoreno „razgraničenje“. Kurtijeva „vlada“ koja je «razgraničenju» pružala otpor, potom je, usred pandemije, pod direktnim Grenelovim uticajem, oborena (26.3.2020).

Ključnu vest, da je Trampova administracija podržala „razgraničenje“, potvrdili su upućeni vašingtonski i albanski lobisti, Danijel Server i DŽems Huper. Nemačka, koja je podržavala Kurtija, ostala je glavni protivnik „razgraničenja“, ali se tamošnja opozicija sve više izjašnjava za takvo «rešenje». Angelu Merkel u tome ne podržava ni Emanuel Makron, pa čak ni visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

U ove razgovore Beograd i dalje ne poziva Moskvu, koja zahteva poštovanje Rezolucije UN 1244 i međunarodnog prava. Konačno, Beograd je pasivno i ćutke primio odluku Evropske mreže operatera da se energetski sistem «Kosova» odvoji od Srbije (21.4.2020) i odluku Prištine da se i u tome veže za Albaniju.

Zašto bi Rusija branila Kosovo, ako ga se Srbi odriču? Neće biti da duhovna deca Svetog Save i Svetog kneza Lazara umeju još samo da se uzdaju u Albina Kurtija i Angelu Merkel. Setimo se Krajine. Ako dozvolimo «razgraničenje», od Srbije neće ostati kamen na kamenu.

Lepo reče Tomaš Masarik: «Čovek i narod sa verskim ubeđenjem, narod sa čvrstom voljom da ostvari svoje ideale, uvek će postići svoje». Put obnove pronađen je u Crnoj Gori. To su litije.

Na potezu je naša Crkva.

Miloš Ković (Politika.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here