Home TEMA DANA SRPSKI EKSPERT ZATRESAO JAVNOST: U RUKAMA POJEDINACA NALAZE SE MILIJARDE EVRA OPLJAČKANOG...

SRPSKI EKSPERT ZATRESAO JAVNOST: U RUKAMA POJEDINACA NALAZE SE MILIJARDE EVRA OPLJAČKANOG DRŽAVNOG NOVCA! EVO KO SU.. (VIDEO)

824
0
SHARE

Ekonomski analitičar Dragan Radović kaže da se milijarde evra državnog novca nalaze u ruka pojedinaca koji su predhodnih decenija stivali bogatstvo kršeći zakone.

Radović je rekao da je neophodna detaljna provera stečene imovine kako bi se državni novac otuđen kriminalom vratio u budžet Srbije.

Radović je rekao da se u poslednjih 20 godina više puta govorilo o proveri imovine ali da se sve svelo na političku propagandu jer poreklo imovine nikad nije proverilo.

– Da bi smo raskrinkali političko – kriminalnu mafiju provera porekla imovine je neophodna – objasnio je Radović.

Radović je rekao da posebno treba proveriti imovinu određenih grupa poput političara, zaposlenih na carini, građevinskih preuzimača, vlasnika kladionica i kockarnica, zaposlenih u katastru itd.

On je objasnio da su se mnogi u Srbiji obogatili ili krađom ili tako što nisu plaćali porez a da provera treba da krene od onih koji imaju najviše kapitala – tzv. tajkuna.

– Dokaži kako si stekao 3 miliona evra bogatsva – kaže Radović dodajući da sve koji nemaju dokaze treba krivično kazniti, a imovinu operezovati ili oduzeti.

Pogledajte video:

(Pravda.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here