Home TEMA DANA SRPSKI EKSPERT ZAPREPASTIO JAVNOST: SPOLJNI DUG SRBIJE JE 35 MILIJARDI EVRA I...

SRPSKI EKSPERT ZAPREPASTIO JAVNOST: SPOLJNI DUG SRBIJE JE 35 MILIJARDI EVRA I NIKAD NIJE BIO VEĆI! OVO SE DEŠAVA.. (VIDEO)

872
0
SHARE

Pokret Da se struka pita saopštio je danas da je prema njihovoj računici spoljni dug Srbije 35 milijardi evra i da on „nikada nije bio veći“.

Takođe, Vlada Srbije „zarad kratkoročnih interesa nastavlja da se zadužuje u ime svojih građana, dok istovremeno pozajmljeni novac poklanja“.

„Naročito na to nema pravo posto nije vratila protivzakonito uzet novac od penzionera. Da li ste ikada u stvarnom životu čuli da neki čovek sve više i više uzima kredite a da novac istovremeno poklanja? Zašto bi logika za gazdovanje državom bila drugačija?“, naveo je predsednik tog pokreta Vladimir Kovačević u saopštenju.

On je ocenio da nije dobar ni pritisak koji Vlada Srbije pravi na privatni sektor time sto „nerealno diže platu javnom sektoru za najavljenih osam odsto“.

„Zbog toga i privatne kompanije moraju dizati plate svojim zaposlenima da ih ne bi izgubili a posao im nije ni malo porastao. Povecanje prihoda privatnih kompanija i

povecanje budžetskih prihoda države Srbije je prouzrokovana inflatornim tokom i povećanjem cena svih dobara a ne realnim rastom privrednih i investicionih kretanja“, rekao je Kovačević.

Ocenio je da se vlast „hitno mora odreći populizma, jer on nije nikome na dug rok done ništa dobro“ i da je neophodno sve raspoložive resurse usmeriti samo na „realan posao ne bi li radom sustigli nerealn rast plata“.

Kovačević je naveo da je jedna od najvažnijih konkretnih mera za uspešno prevazilaženje nadolazećih problema podrška domaćem preduzetniku i domaćim, a ne stranim kompanijama.

(Beta)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here