Home TEMA DANA SPREMAN SCENARIO HAOSA U BiH, PRVI NA UDARU– BRČKO! U SUKOB ULAZI...

SPREMAN SCENARIO HAOSA U BiH, PRVI NA UDARU– BRČKO! U SUKOB ULAZI I 5.000 MIGRANATA- OVO JE PLAN! (VIDEO)

310
0
SHARE

Šmit nema mandat da smiri situaciju

Na pitanje da li bi novi visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit ipak mogao nešto da promeni nabolje, naš sagovornik na prvom mestu ističe da on svesno dolazi bez podrške dve stalne članice Saveta bezbednosti UN-a i da očekuje da će postupati po preporukama zapadnih zemalja. Iako mnogi priželjkuju da Šmit poništi Inckovu odluku, to se neće dogoditi, uveren je Pavić, jer bi onda protiv sebe okrenuo političko Sarajevo, a Zapad na to nije spreman.

„Ovo je iskorak iz pozicije koju su oni sami napravili – Dejtonski sporazum je bio najbolji recept da BiH bude stabilna. Trebalo je izbaciti strance iz državnih institucija i prepustiti narodima da se sami dogovaraju. Zbog toga ne možemo da očekujemo od onog ko je napravio štetu da je sada popravi, to bi bila nepopravljiva naivnost,“ dodaje on.

Pavić očekuje da će Šmit u narednom periodu pokušati da napravi razdor između Beograda i Banjaluke. „Da bi se takav scenario sprečio Beograd mora da ima istovetan stav sa Banjalukom i Moskvom po ovom pitanju inače će to biti seme prekodrinskog razdora,” zaključio je Aleksandar Pavić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here