Home TEMA DANA SPREMA SE UDAR?! NAREDBA DA SE PRIPREME ATOMSKA SKLONIŠTA NA JUGU RUSIJE...

SPREMA SE UDAR?! NAREDBA DA SE PRIPREME ATOMSKA SKLONIŠTA NA JUGU RUSIJE UZNEMIRILA RUSE..

812
0
SHARE

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev dao je instrukcije da se strukture civilne odbrane na jugu Rusije pripreme za rad, što je uznemirilo Ruse u kontekstu tekuće specijalne operacije Oružanih snaga RF u Ukrajini.

Funkcioner je naglasio da bi trebalo urediti atomska skloništa, i uspostaviti sistem hitnog obaveštavanja za stanovnike u slučaju vanredne situacije.

Patrušev je takođe zatražio od Ministarstva zdravlja i Federalne medicinsko-biološke agencije Ruske Federacije da ojačaju saradnju sa pograničnim regionima.

Važnim zadatkom nazvao je i jačanje materijalno- tehničke baze, kroz zapošljavanje visokokvalifikovanih stručnjaka koji obezbeđuju hemijsku i biološku sigurnost.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Prema njegovim rečima, pogranični regioni mogu biti izloženi biološkim pretnjama zbog razmeštanja stranih bioloških laboratorija u blizini ruskih granica.

 

Treba napomenuti da su vlasti Voronježa krajem marta počele sa pripremama za izgradnju novih atomskih skloništa „u skladu sa potrebom“, a istovremeno su odlučile da izvrše

inventarizaciju svih odbrambenih objekata i dalje ih održavaju u „stanju stalne spremnosti za upotrebu“.

U Krasnodaru je spisak skloništa objavljen krajem februara, a u Rostovu na Donu su sudovi u martu i aprilu vratili u državnu svojinu mnoga skloništa.

U Moskvi postoji oko 250 skloništa za stanovništvo u slučaju neprijateljstava, i to ne računajući džinovski metro.

Prema podacima Ruske Federacije, od 2017. godine u Rusiji postoji 16.270 atomskih skloništa.

(Srpskidnevnik.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here