Home TEMA DANA ŠOK OBRT: UKRAJINSKI POLITIKOLOG UKAZAO KAKVA ZASTRAŠUJUĆA BUDUĆNOST ČEKA KIJEV AKO SE...

ŠOK OBRT: UKRAJINSKI POLITIKOLOG UKAZAO KAKVA ZASTRAŠUJUĆA BUDUĆNOST ČEKA KIJEV AKO SE SAD DOGOVORE SA RUSIJOM

555
0
SHARE

Predstojeći rusko-američki samit, koji će se ove godine održati u Švajcarskoj, u junu, mogao bi negativno da utiče na položaj Ukrajine u međunarodnoj areni.

Poznati ukrajinski politikolog Vasilij Vakarov došao je do ovog zaključka nakon analize mogućeg „otopljenja“ odnosa Moskve i Vašingtona.

Vakarov je ukazao na odnos Kijeva prema pregovorima između Sjedinjenih Država i Rusije, a takođe i objasnio kakva zastrašujuća budućnost čeka Ukrajinu, ako Moskva i Vašington uspeju da se dogovore o glavnim geopolitičkim pitanjima.

Podsetićemo da je ranije, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski kritikovao odluku predsednika SAD Džozefa Bajdena da napusti sankcije protiv Severnog toka 2.

Rekao je da je takva odluka Vašingtona lični poraz za američkog lidera, a podsetio je i da ovaj projekat navodno ugrožava bezbednost Ukrajine i Evrope.

Vasilij Vakarov je, komentarišući takve izjave Zelenskog, podsetio da Ukrajina ima negativan stav prema predstojećim pregovorima između SAD i Rusije.

Dakle, Kijev strahuje da će Moskva i Vašington uspeti da se dogovore o raznim geopolitičkim pitanjima, što zauzvrat može negativno uticati na položaj Ukrajine u međunarodnoj areni.

Politikolog je takođe rekao kakva zastrašujuća budućnost očekuje Kijev ako se Sjedinjene Države „dogovore“ sa Rusijom.

Dakle, „otopljavanje“ odnosa Moskve i Vašingtona može uticati na geopolitički odnos snaga u Evropi. Zapad, zauzvrat, može odustati od planova u vezi sa Ukrajinom, vraćajući zemlju u zonu geopolitičkog uticaja Rusije.

„Bojim se da će ovo „otopljavanje“ odnosa ići na naš račun. Ukrajinske vlasti su zabrinute da možemo da pređemo u zonu uticaja Rusije“, rezimirao je stručnjak.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here