Home TEMA DANA RUSKI GENERAL: Treba prebaciti vazdušno desantni puk do Kosova…

RUSKI GENERAL: Treba prebaciti vazdušno desantni puk do Kosova…

375
0
SHARE

Bivši načelnik Glavne uprave za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Rusije (1996-2001), general-pukovnik Leonid Ivašov, izneo je svoje mišljenje o situaciji na Kosovu i Metohiji.

„Ciljevi geopolitičke operacije Zapada da se porazi Jugoslavija bili su: uništenje socijalizma u Evropi, ponižavanje pravoslavlja i ispunjenje ovog prostora katoličanstvom, baciti na kolena neposlušni slovenski svet“, rekao je ruski general.

On je izjavio da današnje su izjave ruskog Ministarstva spoljnih poslova u vezi sa situacijom na Kosovu još jedno prazno treperenje vazduha. Trenutno je Rusija uvučena u sukob u Ukrajini između dva pravoslavna slovenska naroda, a sada to nije do Srbije.

Koristeći ovaj trenutak, Zapad zaoštrava situaciju oko Srbije, jer je Srbija danas na celom Balkanskom poluostrvu jedina proruska pravoslavna država koja će se sada udaviti. To je jedan od elemenata slabljenja Ruske Federacije, pre svega, i slovenskog sveta u celini, smatra Ivašov.

‘“Srbima sada niko ne može pomoći. Srbija je ispala žrtva, koju sa svih strana napada

NATO jato. Nedavne izjave predsednika Vučića prožete su razočaranjem stavom Rusije i nagoveštavaju da Srbi traže alternativne mere da obezbede svoju bezbednost i da se ne oslanjaju na Ruse“, tvrdi Ivašov.

Dodaje da će na Kosovu najverovatnije doći do direktnog vojnog okršaja.

„Jer nije reč o Kosovarima, koji ni jednu odluku ne donose bez američkog narednika. Zapad će učiniti sve da započne neprijateljstva. I bugarska „braća“ i Hrvati biće ovde bačeni da se bore. NATO ne može da ne iskoristi ovu situaciju, a onda će mnogo toga zavisiti od Rusije.

Kako Rusija treba da postupi? Danas bi trebalo da usledi apel Vlade Srbije kako bismo prebacili snage u ovom pravcu. Tada naš vazdušno-desantni puk sleće i odlazi na ‘’granicu’’ sa Kosovom. A onda neka Kosovari pokušaju da rade. Morate da odgovorite snažno i odlučno. Imamo sve snage i sredstva. Potrebna je volja“, zaključio je ruski general.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

(Pravda)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here