Home TEMA DANA RUSKI AVIONI HITNO PREBACUJU TRUPE U SIRIJU! EVO ŠTA SE SPREMA..

RUSKI AVIONI HITNO PREBACUJU TRUPE U SIRIJU! EVO ŠTA SE SPREMA..

771
0
SHARE

Rusija i Sirija spremaju jednu od najvećih ofanziva u čitavom periodu rata u Siriji.

Ruska vojno-transportna avijacija vrši masovno prebacivanje sirijskih snaga u četiri provincije Sirije odjednom – Alep, Idlib, Latakiju i Hama.

Sve ove pokrajine graniče se s rejonom na severozapadu Arapske republike, koji drže turske trupe i militanti, što ukazuje na pripremu velike ofanzive, usled koje se može odvesti do 20-30 hiljada terorista u kazan gde će biti uništeni.

Ranije su izvori zaista tvrdili da bi sirijska vojska mogla pokrenuti ofanzivu sa svih strana odjednom, međutim, ofanziva na autoput M4 na jugu Idliba, praćena napadom na istoimeni grad, izgledala je mnogo verovatnije.

Ipak, s obzirom na raspoređivanje sirijskih, ruskih i proiranskih snaga u četiri provincije odjednom, napad će biti izveden sa svih strana odjednom, što će brzo uništiti glavne snage terorista i sprečiti Tursku u preduzimanju bilo kakvih akcija.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Istovremeno, u ovom trenutku ne govorimo o nekontrolisanim udarima i masovnim bombardovanjima, pošto se u Idlibu još uvek nalaze desetine hiljada civila. Ipak,

zauzimanjem određenih područja, sirijska vojska može značajno promeniti odnos snaga u regionu.

Ruski vojni avioni su takođe počeli da udaraju na džihadističke snage u zoni vojne operacije Turske na severu Sirije, zanemarujući Erdoganove zahteve da se ne meša u poslove Ankare u Siriji.

Ovo ukazuje da su raniji pregovori između ruskih, sirijskih i kurdskih strana, postigli određeni rezultat.

U zamenu za zaštitu kurdskih formacija, Damask je garantovao autonomiju na severu Sirije, dok je Rusija delovala kao posrednik u ovom sporazumu.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here