Home TEMA DANA RUSKI ANALITIČARI PREDVIĐAJU SUKOB: RUSIJA POSLALA OGROMAN KONVOJ PROTIV AMERIČKIH TRUPA

RUSKI ANALITIČARI PREDVIĐAJU SUKOB: RUSIJA POSLALA OGROMAN KONVOJ PROTIV AMERIČKIH TRUPA

1495
0
SHARE

Arapski medij Al-Masdar izveštava da su redovne provokacije američke vojske naterale Rusiju da pošalje ogroman konvoj na sever Sirije.

Zadatak ovog konvoja biće da osigura nesmetan prolazak ruske vojne opreme u istočni deo Arapske Republike.

Ruska vojska nastavlja da jača svoje položaje u Al-Hasaku i u Al-Rakkah. Konvoji pojačanja upućeni su u provinciju Tel Tamr, kao i na vojni aerodrom Tabka koji se nalazi u zapadnom delu Al-Raki.

Libanska novinska agencija prenosi da SAD i dalje eskalira situaciju.

Pre nekoliko dana ruska vojska pokušala je da uđe u područje koje se nalazi iza velikog sirijskog grada Tel Tamra, ali je nekoliko jedinica američkih oklopnih vozila agresivno blokiralo put ruske vojske, prisiljavajući je da napusti to područje.

Ruska vojska prethodno nije pokušavala da preuzme kontrolu nad istočnim delom Sirije, izbegavajući sukobe sa američkim snagama.

Ali, ako američka vojska nastavi eskalirati situaciju, Rusija može početi odlučno delovati, jer, u stvari, američka vojska nema zakonska prava da zaustavi ruske vojne konvoje i patrole.

Ruski analitičari predviđaju direktan sukob američke i ruske vojske u Siriji. Analitičari predviđaju da će u eventualnom sukobu deblji kraj izvući američka vojska koja suštinski nema tvrdo uporište u tom regionu.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here