Home TEMA DANA RUSIJA U MAJU ULAZI U ALARMANTAN PERIOD DOGAĐAJA! HOĆE LI PUTIN PREŽIVETI...

RUSIJA U MAJU ULAZI U ALARMANTAN PERIOD DOGAĐAJA! HOĆE LI PUTIN PREŽIVETI „SAVRŠENU OLUJU“?!

1170
0
SHARE

Bivši ministar odbrane Donbasa Igor Ivanovič Strelkov izjavio je da Rusija ulazi u alarmantni period događaja – ekonomsku krizu, epidemiju i političku borbu unutar moćnih elita – Hoće li Putin i Rusija preživeti „savršenu oluju“?

Kako predviđa Igor Ivanovič, situacija sa epidemijom koronavirusa i uvedenim karantinskim režimom će drastično umanjiti prihode Rusa i dovesti do povećane socijalne tenzije.

Zbog zatvaranja preduzeća, kao jedne od posledica koronavirusa, milioni migranata u velikim gradovima Ruske Federacije su već nezaposleni. Svi ovi razlozi će izazvati „savršenu oluju“ u Rusiji.

“Mi već imamo gotovo „savršenu oluju”- ekonomsku, finansijsku, političku, jer je vlast već podeljena sama po sebi … epidemiološku, socijalnu. Ali nemamo još jednu važnu komponentu – nemamo rasprostranjenu socijalnu ogorčenost, javno negodovanje koje će se razliti preko interneta. Pošto predviđamo da će se to desiti vrlo brzo, nastupiće “savršena oluja”.

I, dalje imamo vojnu komponentu. Ta dva rata koja je Ruska Federacija vodila zapravo su dva i po rata, ako računate i Libiju, gde je ratovala i Ruska Federacija, oni nisu nestali.

Najverovatnije, vlasti neće biti u mogućnosti da ih finansijski podrže u trenutnoj situaciji, niti će moći da ih zaustave.

Ipak, situacija u Siriji i u Donbasu je izuzetno napeta i ispunjena nadom naših prijatelja, od kojih svi imaju neke svoje probleme koje mogu da reše pobedom u ratu.

Oni zaista mogu da krenu u ofanzivu, a ako budemo pretrpeli vojni poraz – bilo u Siriji, ili u Donbasu, ili na oba mesta, onda će uslediti opšte negodovanje javnosti i odbacivanje vlasti od strane svih“, rekao je Strelkov.

Prema njegovom mišljenju, vrhunac socijalne tenzije uslediće između maja i juna: “U roku od mesec i po dana prognoziram oštro pogoršanje socijalno-ekonomske situacije i verujem da će do leta stanovništvo biti primorano da aktivno protestuje protiv onoga što se događa.”

Istovremeno, Strelkov apeluje da se ne pribegava panici i radikalnom raspoloženju i želi da spreči neke političare da Rusiju pretvore u Ukrajinu: „Ne bi trebalo da činite ono što su radila naša nesrećna braća u Kijevu i da otrčite na trg na prvi poziv političkih avanturista. Zaista je potreban određeni stepen smirenosti.”

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here