Home TEMA DANA PUTIN KREĆE NA ODESU?! U Crno more poslato 12 OGROMNIH DESANTNIH brodova...

PUTIN KREĆE NA ODESU?! U Crno more poslato 12 OGROMNIH DESANTNIH brodova spremnih za borbu! (VIDEO)

383
0
SHARE

Ruska mornarica je poslala 12 velikih desantnih brodova u Crno more i oni su spremni za borbene zadatke, stoji u izveštaju.

Operativna grupa ruske mornarice koju čini 12 desantnih brodova Severne, Baltičke i Crnomorske flote spremna je za izvršavanje borbenih zadataka u Crnom moru, rekao je krimski bezbednosni izvor agenciji TASS 3. juna.

– Prvi put ikada, operativna grupa ruske mornarice ove veličine aktivna je u Crnom moru. Sastoji se od dvanaest velikih desantnih brodova Severne, Baltičke i Crnomorske flote – rekao je neimenovani izvor.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

– Ti veliki desantni brodovi su spremni da izvršavaju postavljene zadatke u okviru specijalne vojne operacije – dodaje se u izveštaju.

Prema izvoru, u radnu grupu spadaju desantni brodovi „Pjotr Morgunov“, „Olenegorskij Gornjak“ i „Georgij Pobedonosec“ iz Severne flote, desantni brodovi „Koroljov“, „Minsk“ i „Kalinjingrad“ iz Baltičke flote i „Jamal“, „Orsk“ i „Nikolaj Filčenkov“ iz Balčke flote.

Svi desantni brodovi su iz klase Ropuča, osim „Orsk“ i „Nikolaj Filčenkov“ koji su iz klase Tapir.

Ovde je važno napomenuti da je Orsk navodno potonuo kao rezultat eksplozije 24. marta u luci Berđansk. Trenutno stanje desantnog broda nije poznato.

Svaki desantni brod klase Ropuča može da nosi deset borbenih tenkova i 340 vojnika, ili 12 oklopnih vozila i 340 vojnika ili tri borbena tenka, tri samohodne haubice, pet oklopnih vozila, četiri vojna kamiona i 313 vojnika. Veći, ali stariji desantni brod klase Tapir može da nosi između 300-425 vojnika i 20 borbenih tenkova ili 40 oklopnih vozila.

Ruska vojska trenutno ima potpunu kontrolu nad istočnim delom ukrajinske obale, kao i nad Zmijskim ostrvom na zapadnom delu obale.

Od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, bilo je nekoliko izveštaja o planu ruske mornarice da iskrca trupe u Odesi na zapadnom delu zemlje.

Iako je ruska mornarica definitivno sposobna da izvrši takav zadatak, Moskva bi mogla odlučiti da ne napravi takav potez dok su bitke u Donbasu još uvek u toku.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here