Home TEMA DANA PUTIN I RUSIJA SU PREVARENI- ŠOKANTNA VELIKA IGRA

PUTIN I RUSIJA SU PREVARENI- ŠOKANTNA VELIKA IGRA

1086
0
SHARE

Koronakriza je raskrinkala mnoge kontradikcije više nego svi mediji i napisane knjige. Raskrinkavanje još nije gotovo. Tek smo na početku.

Ovaj put ćemo govoriti o čudnoj promeni uređivačke politike izmanipulisanih ruskih medija, kao i o njihovoj participaciji u prevari Rusije i predsednika Vladimira Putina.

Na samom početku koronakrize, ruski mediji su izveštavali objektivno. Međutim, nakon prvog talasa koronakrize, primećeno je da u vestima nešto ne štima.

Ruski mediji koji informišu iz evropskih prestonica su preko noći počeli “da zaboravljaju” šta kaže druga strana. Pojavljuju se mejnstrim epiteti koji bacaju sumnju na osobe koje propituju koronakrizu.

Francuski profesor Didier Raul, preko noći, od vrhunskog stručnjaka za koronavirus, za ruske medije postaje kontroverzna osoba, iako se ništa nije promenilo u njegovim izjavama.

Drugi primer je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko koji je svima odlučno rekao NE i odabrao svoj put u rešavanju koronakrize, bez karantina, pod motom “rad i sport”. Rezultat svega: 40 puta manja smrtnost u Belorusiji nego u zemljama koje su karantinom izbezumile svoj narod.

I ovaj put su ruski mediji ostali nemi. Lukašenko je sve ređe krasio naslovnice ruskih medija. Neki su pokušali lažnim informacija da diskredituju beloruskog predsednika. Nije im uspelo, jer argumenata nema, osim subjektivnih insinuacija. Informacije nije više moguće prikriti. Logika sve izbistri. Šta se onda desilo?

Kako su Risija i Putin prevareni?

Kao i sve druge zemlje, Rusija 12. maja izlazi iz karantina. Brojčano najveći grad u Evropi, Moskva je bila najviše “pogođena” epidemijom koronavirusa. Prekid karantina će započeti otvaranjem industrijskih preduzeća.

Od samog početka koronakrize gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin bio je protiv totalnog karantina, što je javno rekao 8. aprila, međutim samo dva dana kasnije, 10. aprila, “promenio” je mišljenje.

Pobornik karantina i veliki kritičar gradonačelnika Moskve, bio je svima poznati zapadno orijentisani levičar Aleksej Navalni, tvrdeći da preduzete mere nisu dovoljne.

“Mislim da će se karantin produžiti do leta. Dinamikom kojim napreduje koronavirus, zasigurno se neće završiti u maju. Vidimo da naša vlada polako ukida samo-izolaciju i karantinske mere. Sve više i više fabrika u moskovskoj regiji radi, pogotovo one strane.

Oni žele da ukinu mere karantina, jer ne žele ljudima da daju novac. Žele da ih nateraju da rade u vreme kada se borimo protiv epidemije. Mislim da to nije dobra ideja, jer ni u jednoj zemlji karantin nije ukinut, zbog toga on treba da bude produžen do leta”, rekao je Aleksej Navalni, 9. aprila.

Navalnom i njegovim zapadnim sponzorima očigledno odgovara karantin. Otvoreno kritikuju što Rusija ne deli “helikopterski novac“, već želi da nastavi put ekonomskog razvoja koji je Rusiju izvukao iz haosa pre Vladimira Putina.

Prevara – korak po korak

Sada kada je već sve gotovo, već se zna da je na odluku gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina uticao Nil Ferguson sa svojim upitnim matematičkim modelom.

Ferguson je nedavno podneo ostavku jer je smatrao da je karantin dobar za druge, ali ne i za njega. Matematički model Fergusona po kojem su SAD, Rusija, Engleska i druge zemlje uvele striktni karantin, pokazao se upitnim.

Ferguson je inače savetnik SZO-a (Svetske zdravstvene organizacije), Evropske unije, Svetske banke, britanske i drugih vlada. Postoji veza i s Bil Gejtsom. Kratko rečeno, primer globalističkog moždanog sklopa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here