Home TEMA DANA PREKID PREGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE: KO JE SVE UMEŠAN U SPECIJALNU OPERACIJU...

PREKID PREGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE: KO JE SVE UMEŠAN U SPECIJALNU OPERACIJU PROTIV TRAMPA I SAD

498
0
SHARE

Ne vidim razlog da se sada oko ovih stvari pravi tolika pompa, jer Hoti može da ide na pregovore i u Ameriku i u Brisel tako da nema razloga da se razgovori zaustavljaju,“ ističe on.

Po njegovom mišljenju pregovori su postali politička igra na globalnom političkom planu, u vreme nepoverenja koje vlada između EU i Amerike, pa stoga nije daleko od pomisli da je neko iz EU umešao prste kako bi pokušao da pregovore zadržali na evropskom tlu.

„Mada, iskreno govoreći, EU toliko kasni za Amerikom da mislim da neće uspeti da ostvari svoj plan ako joj je to namera,“ dodaje Spahiu.

Kosovski mediji spekulišu da je Nemačka preko svojih kontakata iz Amerike(takozvane duboke države koja je u stvaru uporedni sastav, koji svoje partikularne interese nameće ih kao opše) koje nije na strani sadašnje američke admnistracije, uticala na ovu situaciju, kako bi Ameriku ostavila po strani barem do samita u Parizu.

Demo Beriša predsednik Marice Albanca u Srbiji ne misli da su ovo samo spekulacije već tvrdi da je – istina.

„Nemački uticaj je bio veoma bitan u ovom što se dogodilo, jer i oni sami znaju da predlozi optužnica imaju direktna uticaj na budućnost pregovora.

Međutim, ne verujem da će Amerika tako lako odsutati od svog cilja da te pregovore privede kraju onako kako su oni namerili i da tu pobedu pripišu sebi u budćnosti,“ uveren je Beriša.

Podsećanja radi Nemci su u više navrata istakli da ne veruju Americi da ih zanima samo ekonomija, već su ubeđeni da im je cilj da sami donesu političko rešenje za Kosovo.

Brankica Ristić (Sputnik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here