Home TEMA DANA PREDSEDNIK ALBANIJE ŠOKIRAO REGION: EDI RAMA NUDI SRBIJI POLA KOSOVA!

PREDSEDNIK ALBANIJE ŠOKIRAO REGION: EDI RAMA NUDI SRBIJI POLA KOSOVA!

1186
0
SHARE

Albanski premijer Edi Rama tajno je Srbiji ponudio pola Kosova! Rama hoće da jedan deo južne srpske pokrajine pripoji Albaniji i zato sistematski ruši pozicije vlasti u Prištini!

Ove šokantne tvrdnje izneo je albanski predsednik Iljir Meta, koji kaže da je ‘1.000 posto siguran’ da je Rama Srbiji i međunarodnim posrednicima tajno predložio podelu Kosova!?!

Tajni plan

Iljir Meta kaže da je potpuno uveren da Edi Rama ne želi da Kosovo bude nezavisno, već da jedan deo te teritorije pripoji Albaniji.

– Rama je svojim izjavama naneo veliku štetu ‘Kosovu’. Kako može na desetu godišnjicu nezavisnosti Kosova on kao premijer Albanije u kosovskom parlamentu da kaže da ćemo za nekoliko godina imati zajedničkog predsednika?! Srbija je na to brzo reagovala, koordinisano očigledno… Ovo nije slučajno.

To znači da Kosovo ne bi trebalo da bude država i da ga ne treba priznati jer će jednog dana biti pripojeno Albaniji – rekao je Meta za TV Klan, dodajući da nema sumnje da je Rama ponudio Srbiji deo teritorije Kosova.

– Rama je tužio Haradinaja zbog tvrdnji o tajnoj podeli. Ali šta znači da premijer Albanije tuži tadašnjeg kosovskog premijera? Zašto je on to radio? I zašto se povukao sa tog suđenja nakon samo nekoliko meseci? Znate zašto? Pa zato što bi se tamo na sudu dokazalo da je Rama zaista predložio podelu Kosova. U to sam siguran 1.000 posto! – kategoričan je Meta.

I zaista, Rama je 15. januara ove godine tužio Haradinaja za klevetu jer je ovaj u više navrata ustvrdio da je Rama tajno sa Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem dogovarao podelu Kosova i ‘razmenu teritorija’. Samo pet i po meseci kasnije, 1. jula, Rama je saopštio da je povukao tužbu.

– Rekao sam Haradinaju da ću povući tužbu. Nije da je to nevažno za mene, ali važnije je ono što će nas sve ujediniti.

Sa tužbom ili bez tužbe, Ramuš za mene nije samo premijer i političar, on je jedna od istorijskih ličnosti. Dakle, tužba će biti zvanično povučena… – rekao je Rama tokom posete Prištini.

Razmaženo dete

Komentarišući sve ove navode, direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski primećuje da su Albanci veoma nervozni.

– Decenijama su uživali tretman razmaženog deteta i šta god da su radili bilo im je tolerisano. Danas, kada je Srbija povratila ugled i kada ekonomski i vojno sve više jača i pokazuje da nije remetilački faktor u regionu, njihova pozicija je u najmanju ruku poljuljana.

Svi sada sve jasnije vide da je Kosovo veštačka narko-tvorevina. Upravo zato ova nervoza i međusobni napadi. Međunarodna pravda Albancima nikako ne odgovara – objašnjava Deđanski.

(Informer)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here