Home TEMA DANA POZNATI POLITIKOLOG OTKRIO ŠOKANTNE RAZLOGE POSETE UKRAJINI, POLJSKOG, ČEŠKOG I SLOVENAČKOG PREMIJERA

POZNATI POLITIKOLOG OTKRIO ŠOKANTNE RAZLOGE POSETE UKRAJINI, POLJSKOG, ČEŠKOG I SLOVENAČKOG PREMIJERA

888
0
SHARE

Poljski premijer Mateuš Moravjecki je zajedno sa češkim premijerom Petrom Fijalom i slovenačkim premijerom Janezom Janšom doneo odluku da „poseti Kijev” s razlogom.

Ovakav pristup se objašnjava geopolitičkim interesima ovih zemalja. Do ovog zaključka došao je poznati politikolog Vladimir Rogov.

On je u svom autorskom Telegram kanalu cenio ovaj korak ovih evropskih zemalja, a otkrio je i pravu svrhu posete predstavnika Poljske i Češke Kijevu.

Vladimir Rogov je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da zvanični predstavnici Poljske, Češke i Slovenije nisu ušli u ukrajinsku prestonicu, jer je to jednostavno nemoguće učiniti.

Rusija u potpunosti kontroliše vazdušni prostor iznad ukrajinske teritorije, a prati i kretanje kolona automobila koji ulaze u zemlju sa Zapada.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Činjenica je da je vazdušni prostor iznad ove teritorije zatvoren od strane Rusije. I niko nije tražio vazdušne koridore “, primetio je Rogov.

Politikolog je na internetu otkrio pravu svrhu sastanka predstavnika Poljske, Češke i

Slovenije, a napomenuo je i da se on održao u jednom od poljskih bunkera koji se nalazi na granici sa Ukrajinom.

On je izrazio uverenje da zapadni partneri Kijeva razmatraju mogućnost preuzimanja kontrole nad pojedinim ukrajinskim regionima.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Glavna tema razgovora bile su nove ukrajinske granice i traženje odgovora na pitanje „Kako ćemo podeliti Ukrajinu?“, objasnio je ekspert.

Rogov je primetio da zapadni „prijatelji“ Kijeva već dugo razmatraju mogućnost „zauzimanja“ nekoliko regiona Ukrajine, smatrajući ih svojom nacionalnom teritorijom.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here