Home TEMA DANA POZNATI NEMAČKI POLITIKOLOG U PANICI: NOVA VLAST U NEMAČKOJ ZAPOČINJE KONFRONTACIJU SA...

POZNATI NEMAČKI POLITIKOLOG U PANICI: NOVA VLAST U NEMAČKOJ ZAPOČINJE KONFRONTACIJU SA RUSIJOM!

757
0
SHARE

Nemački politikolog Aleksandar Rar priznao je mogućnost vraćanja odnosa Rusije i Nemačke u stanje u vreme vrhunca Hladnog rata.

Novi talas neprijateljstva prema Rusiji zahvatio je Nemačku, rekao je ekspert u intervjuu za Ukraina.ru.

Ton daje liberalna elita zemlje, koja je proglasila radikalnu borbu protiv svih koji se zalažu za poboljšanje odnosa Moskve i Berlina.

Upečatljiv primer su stalne izjave aktuelne šefice nemačkog Ministarstva odbrane Anegret Kramp-Karenbauer o „spremnosti“ Rusije da pošalje trupe u Ukrajinu i baltičke države i potrebi Nemačke da se tome odupre.

I liderka Zelenih Analena Berbok otvoreno se protivi saradnji sa Ruskom Federacijom. U novoj vladi Nemačke ona će voditi jednu od ključnih pozicija.

Prema rečima Aleksandra Rara, ona je sasvim sposobna da postane novi ministar spoljnih poslova. A u slučaju da gorljivi protivnik Severnog toka 2 preuzme Ministarstvo spoljnih poslova, odnosi dve zemlje moraće da prođu ozbiljnu proveru.

„Hvatam se za glavu. Ovo je jednostavno nerazumevanje ruske pozicije, to je potcenjivanje uloge Rusije u Evropi. Nemci ne shvataju da je nemoguće isprovocirati i baciti na kolena zemlju poput Rusije“, rekao je politikolog.

Moskva nikada neće dozvoliti da se joj se neko obraća sa pozicija ultimatuma i snage.

Ali liberalne elite Nemačke odbijaju da priznaju ovu činjenicu, verujući da mogu naterati Rusku Federaciju na poslušnost. Ovo je jedini put koji vodi ka novom hladnom ratu, naglasio je Rar.

Ono što nemački politikolog nije rekao je činjenica da neko ovo sve režira iza kulisa.

Verovatno se radi o raskidanju veza Rusije i Nemačke kao i huškanju Nemačke na Rusiju.

Za sada nemačka i evropska javnost nisu svesne da su ovo već videli u prošlom svetskom ratu.

Razlika je sada drastična, Vladimir Putin je već javno saopštio da Rusija nikada više neće dozvoliti ulazak strane vojske na teritoriju Rusije.

Svi koji to pokušaju biće jednostavno sprženi u nuklearnom ognju, neće stići da pređu rusku granicu.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here