Home TEMA DANA PОТPUNО NЕОČЕKIVАNО- TRAMP NASTAVIO ČISTKU! ŠТА SЕ KRIЈЕ IZА SМЕNјIVАNјА NАЈVIŠIH АМЕRIČKIH...

PОТPUNО NЕОČЕKIVАNО- TRAMP NASTAVIO ČISTKU! ŠТА SЕ KRIЈЕ IZА SМЕNјIVАNјА NАЈVIŠIH АМЕRIČKIH ZVАNIČNIKА..?

185
0
SHARE

Put ka izborima 2024. godine

S druge strane, politikolog Zoran Ćirjaković ocenjuje da je Trampova čistka odraz njegove slabosti, kojom pokušava da sebi otvori put ka narednim izborima za četiri godine i zadrži status koji trenutno ima u Republikanskoj stranci.

„Tramp vidi manevarski prostor i priprema teren. On želi da kaže da je ostvario sva svoja obećanja. Nažalost, on se nije snašao kada je virus korona krenuo i za to je kažnjen“, ocenjuje Ćirjaković.

Ćirjaković nije siguran u to da li će Tramp uspeti da zadrži status kandidata na sledećim izborima, jer su se tokom njegovog mandata profilisali drugi kandidati Republikanske stranke, a pitanje je i kakav će biti ishod istraga koje se protiv njega vode zbog navodnog kršenja zakona u državi Njujork.

„On pokušava da ostane važan igrač, a moguće je da će to i uspeti, imajući u vidu da su Amerikanci, naročito siromašniji slojevi i veliki deo srednje klase, duboko razočarani u dominantne tradicionalne političke snage. U tom smislu, on ima šansu“, smatra Ćirjaković.

Trifković smatra da su šanse da do iznenadnog preokreta u ishodu američkih izbora dođe svakog dana sve manje.

„Vrhovni sud Pensilvanije ima većinu koju su imenovale demokrate, a oni se ponašaju kao stranački ideolozi, bez trunke griže savesti u pogledu pravnih normi. Očigledno je da je, ako ne dođe do intervencije Vrhovnog suda, vrlo teško zamislivo da bi ishodi bili dovedeni u pitanje u državama koje su najvažnije, a to su Pensilvanija, Viskonsin i Džordžija.

Ukoliko se to ne desi, mislim da će čak i sa eventualno zakasnelom reakcijom Vrhovnog suda doći do osećaja zasićenosti i prihvatanja neminovnosti svršenog čina“, ocenjuje Trifković.

(rs.sputniknews.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here