Home TEMA DANA POMETNJA U BAJDENOVOM ŠTABU: JAVNI TUŽILAC NALOŽIO ISTRAGU O IZBORNOJ KRAĐI U...

POMETNJA U BAJDENOVOM ŠTABU: JAVNI TUŽILAC NALOŽIO ISTRAGU O IZBORNOJ KRAĐI U AMERICI!

220
0
SHARE

U međuvremenu i generalni tužilac Vilijam Bar poslao je memorandum u kome od Ministarstva pravde traži da ispita da li je bilo nepravilnosti u glasanju na predsedničkim izborima.

“Imperativ je da američki narod može verovati da su izbori sprovedeni tako da ishodi tačno odražavaju volju birača”, navodi se u memorandumu koji je objavio Bar.

Bar je u svom memorandumu rekao da, iako su države primarno odgovorne za sprovođenje i nadgledanje izbora, Ministarstvo pravde ima “obavezu da osigura da se savezni izbori sprovode na takav način da američki narod može imati puno poverenje u izborni proces”.

Rekao je i da njegova ovlašćenje za istrage ne bi trebalo da se shvate kao pokazatelj da su neregularnosti glasanja uticale na ishod izbora, već da bi se obezbedilo poverenje u proces glasanja.

“Dajem ovo ovlašćenje i smernice kako bih naglasio potrebu da se blagovremeno i na odgovarajući način adresiraju navodi o nepravilnostima prilikom glasanja, tako da svi, bez obzira na željenog kandidata ili stranku, mogu imati puno poverenje u rezultate naših izbora.

Američki narod i lideri koje slobodno biraju ne zaslužuju ništa manje”, rekao je Bar.

(RTS)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here