Home TEMA DANA POČELO JE NEŠTO VELIKO: JUČE KRENULI PROTESTI A DANAS POČINJU OZBILJNE DEMONSTRACIJE-...

POČELO JE NEŠTO VELIKO: JUČE KRENULI PROTESTI A DANAS POČINJU OZBILJNE DEMONSTRACIJE- OVO SE DEŠAVA.. (VIDEO)

994
0
SHARE

Ispred Skupštine Srbije u toku je protest građana i pristalica opozicije, a deo demonstranata pokušao je uđe u hol.

Letele su kamenice prema policiji, a policija je bacila suzavac zbog čega su se okupljeni razbežali prema Trgu Nikole Pašića i Pionirskom parku. Grupa demonstranata pokušava da se vrati do Skupštine i sve vreme se koška sa policijom.

Deo demonstranata okupio se ispred zgrade RTS-a, a plato ispred Skupštine Srbije štite ojačane snage policije koje potiskuju grupu koja pokušava da isprovocira nasilje bacajući kamenice. Srušene su žardinjere, polomljeni saobraćajni znakovi. Većina demonstranata se povukla prema Trgu Nikole Pašića.

U Takovskoj ulici kod zgrade RTS-a demonstranti su zapalili jedan kontejner

Nakon što je predsednik Aleksandar Vučić najavio mere zabrane okupljanja više od pet osoba i policijski čas narednog vikenda zbog pogoršanja epidemiološke slike u Beogradu, pojedine stranke opozicije koje su bojkotovale izbore oglasile su se kritikom uvođenja novih mera i tvrdnjama da je vlast odgovorna za rast broja zaraženih, piše Tanjug.

Protest ispred Skupštine Srbije protiv novih najavljenih mera na suzbijanju korona virusa oteo se večeras posle 22 sata kontroli. Okupljeni su srušili zaštitnu ogradu ispred skupštine, palili su baklje, a pripadnici policije su se sklonili u jednom trenutku, javio je Tanjug.

Ispred skupštine je bilo haotično, a kada je masa nagrnula na skupštinu, policija se pomerila, a pojedinci iz mase su uzvikivali “Koga vi branite?”. Demonstranti su u više navrata pokušali da upadnu u zgradu Skupštine, gađali su policajce kamenjem, jajima i limenkama.

Protest je počeo nešto posle 20 sati, kada je blokirana za saobraćaj raskrsnica kod zgrade parlamenta na početku Bulevara kralja Aleksandra. Demonstranti su zviždali, udarali u šerpe, vikali “Kosovo je deo Srbije”, “Ua” i “Mi to nećemo” aludirajući na mere.

Demonstrantima su se u par navrata preko megafona obratila dva učesnika protesta, jedan koji je pozvao prisutne da zovu prijatelje i poznanike da im se pridruže, a drugi je rekao da neće mere i da neće da vakciniše svoje dete.

Među okupljenima su i članovi Inicijative “Ne davimo Beograd”, članovi organizacije “1 od 5 miliona”, samostalni poslanik Srđan Nogo.

Savez za Srbiju je izdao saopštenje u kojem navodi da nove mere protiv širenja kovida u Beogradu vidi kao „iživljavanje nad građanima“, i istovremeno, da je vlast zbog izbora davala lažne podatke o situaciji u vezi sa korona virusom i da zbog toga i vlast i članovi Kriznog štaba, koje naziva nestručnim, treba krivično da odgovaraju, preneo je Tanjug.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ je, uz saopštenje sa gotovo istim ocenama i optužbama, objavila fotografiju da su njihovi predstavnici ispred zgrade Predsedništva razvili transparent na kojem piše „ubice“.

Policija topovskim udarima potisnula narod, ljudi ne odustaju

Policija je dobila pojačanje, ogroman broj patrona sa suzavcem se ispaljuje na goloruki narod, koji se guši.

Čak se i policija guši kašlje koliko su suzavca bacili.

Narod ih gađa kamenicama, ispred Skupštine je najmanje 30.000 ljudi, možda i 50.000, teško je proceniti od suzavca.

Potisnuta je masa jer se narod guši, rasteran je narod do crkve svetog Marka, ali ne odustaje.

“Policija je povraćala od suzavca i gušila se jer su toliko bacili suzavca, Mnogo više nego Slobina policija 5, oktobra”, kaže Dejan Zlatanović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here