Home TEMA DANA OTKRIĆE ZATRESLO JAVNOST: HRVATSKA NOVIM ORUŽJEM MOŽE NAPASTI BILO KOJU TAČKU SRBIJE,...

OTKRIĆE ZATRESLO JAVNOST: HRVATSKA NOVIM ORUŽJEM MOŽE NAPASTI BILO KOJU TAČKU SRBIJE, A U BIH JE SPREMNO 6000 NATO VOJNIKA!

844
0
SHARE

U slučaju rasplamsavanja krize u BiH, najmanje 6.000 NATO vojnika moglo bi da se kativira, najavili su evroparlamentarci.

Pukovnik u penziji Ilija Kajtez gostujući u Pulsu Srbije na Kurir televiziji kaže da to nije realno jer srpska strana, odnosno Republika Srpska poslednja je strana kojoj treba rat i kojoj treba da se ugrozi mir.

– Nijednim potezom, reči, aktom, korakom RS ne ugrožava mir u BiH. Ono što želi jeste vraćanje na izvorni dejtonski sporazum – naglasio je on i dodao da zapad ima manira da potpiše sve što želite, a kasnije se demontira sve ono što je na papiru.

On naglašava da je tako bilo i u slučaju Briselskog sporazuma, rezolucije 1244 i Dejtonskog sporazuma.

– Postoje ozbiljne izjave aktera prilikom potpisivanja Dejtonskog sporazuma da su muslimanima, tj. Bošnjacima Amerikanci rekli „samo vi potpišite, mi ćemo kasnije

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

dorađivati Dejtonski sporazum u smilsu unitarizacije i ta priča preko specijalnih predstavnika išla do 2016. jer je situacija srpskog faktora bila inferiorna i stalo je.

Sada dolazi do jačanja istoka i RS želi da vrati nadležnosti i zaustavi dalja uzimanja, odnosno pražnjenja suštine RS – kaže Kajtez i dodaje da EU nije neutralna, nepristrasna,

te da ovim aktom uvođenja sankcija Dodiku vrši dodatni pritisak na RS, Beograd da se ne ide ka radikalizaciji.

Povodom najava predsednika Vučića da će Srbija za namensku industriju trošiti 250 miliona evra godišnje, Petar Vojinović, urednik portala Tango six smatra da će se rešiti problemi.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

– To je prva injekcija koja se očekuje u prvom kvartalu sledeće godine. To su razne tehničke poteškoće, a ono što je fascinantno u kontekstu veličine Srbije i njene ekonomije, jeste ulaganje milijardu i 250 miliona evra u sledećih pet godina. Priča se o planskom i postepenom procesu, planu nabavke vanstrategijskih dokumenata, šta od hardvera uzimamo u narednom periodu – objasnio je Vojinović.

Prema njemu, Hrvatska je potpisala ugovor za nabavku najmodernijih višenamenskih borbenih aviona, koji su bolji, pa u narednom periodu može da se pretpostavi da će Hrvatska moći da bombarduje svaku tačku Srbije iz Hrvatske.

– To Srbija ne može, pa povlači neki odgovor sa sobom. Umesto spektakla, da i mi naručimo nešto modernije, dobili smo slojevitu narudžbinu, listu potvrđenih novih letelica i PVO sistema, sve je stalo na helikopterima a radi se na nabavci višenamenskih borbenih aviona, migova, koji su neko međurešenje – rekao je Vojinović.

Kajtez smatra da ovo naoružavanje ne treba da nas zabrine.

– Priča da se naouržavamo da bismo nekog okupirali, to nije tačno, to nije naš manir, mi samo branimo srpske nacionalni svet – zaključio je Kajtez i dodao da smje poslednjih 30 godina sistemski urušavana vojska i namenska industrija.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here