Home TEMA DANA OPTUŽNICA PROTIV HAŠIMA TAČIJA JE VELIKA ZAMKA ZA SRBIJU!? EVO ŠTA STOJI...

OPTUŽNICA PROTIV HAŠIMA TAČIJA JE VELIKA ZAMKA ZA SRBIJU!? EVO ŠTA STOJI IZA SVEGA…

668
0
SHARE

Osvrćući se na obrazloženje tužilaštva da je time trebalo da se spreči da Tači i Veseli ometaju pravdu, bivši tužilac ukazuje da sudija za prethodni postupak može da, na zahtev specijalizovanog tužioca, izda naloge za privođenje.

„Nalog za hapšenje ili pritvor izdaje se kada postoji rizik od bekstva, ali i ako se sumnja da će okrivljeni uništiti, sakriti, izmeniti ili krivotvoriti dokaze ili da će ometati odvijanje krivičnog postupka”, objašnjava Stanković.

Ono što se desilo posle sukoba na Kosovu i Metohiji nije bilo u odbrani ili borbi za slobodu, već brutalan napad, usmeren na skoro sve Srbe koji su želeli da ostanu, smatra Klint

Vilijamson, bivši tužilac specijalnog istražnog tima Evropske komisije za zločine OVK. On ocenjuje da je došlo do značajnog razvoja situacije u istrazi tokom njegovog mandata, koji je okončan 2014. godine.

Kako prenosi RTS, on je na sajtu Pravnog fakulteta „Sandra Dej O’Konor”, na kojem predaje, objavio tekst u kome je naveo da cilj istrage nije bio napad na OVK kao organizaciju, već protiv pojedinaca.

„Umesto toga, ovo je bio brutalan napad na značajne delove civilnog stanovništva. Bio je usmeren na skoro sve Srbe koji su želeli da ostanu na Kosovu, od kojih su mnogi bili stariji ili nemoćni, na Rome i druge nacionalne manjine, a bio je uperen na one kosovske Albance koji su se suprotstavili maloj grupi OVK koja je imala monopol na vlast.

Na kraju, reč je samo o određenim pojedincima u rukovodstvu OVK koji su koristili elemente te organizacije za vršenje nasilja kako bi stekli političku moć i lično bogatstvo”, poručio je Vilijamson.

(Autor Dorotea Čarnić / Politika)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here