Home TEMA DANA OGLASIO SE LUKAŠENKO O ULASKU BELORUSIJE U SASTAV RUSIJE!

OGLASIO SE LUKAŠENKO O ULASKU BELORUSIJE U SASTAV RUSIJE!

601
0
SHARE

Za razvoj ekonomskih integracija nije potrebno da Belorusija postane deo Rusije, izjavio je beloruski lider Aleksandar Lukašenko.

On je podsetio da Minsk nikad nije bio protiv najtešnjeg saveza sa Rusijom, ali Moskva republiku drži na rastojanju.

“Kada čujem sve te nagoveštaje: u sastav Rusije i slično, razmišljam Putinovom glavom. Treba li Rusiji još jedna glavobolja? Ne! Tako to shvata predsednik Rusije”, rekao je Lukašenko tokom “Velikog razgovora sa predsednikom” – intervjua sa novinarima.

“Svet se promenilo. Za integracije, razvoj industrijske integracije ne morate nikoga prisajedinjavati”, dodao je beloruski lider.

On je dodao da “Rusija i Belorusija žive kao jedna zemlja” iako se radi o dve nezavisne države.

“Možda ćemo i biti jedna država, možda ćemo i biti u sastavu Rusije ili će Rusija biti u sastavu Belorusije – ko zna kako će se stvari razvijati. Međutim, sada govorimo da treba uništiti belorusku državu… Svaka integracija je moguća i bez gubitka suvereniteta”, zaključio je Lukašenko, prenosi Sputnjik. Lukašenko je saopštio da će “vrlo brzo” napustiti svoju funkciju. “Nemojte nagađati kada će otići Lukašenko. Vrlo brzo”, rekao je Lukašenko

Beloruski lider je naveo da je više puta razmišljao kako će se situacija u zemlji razvijati, ako na njegovo mesto dođe drugi čovek.

“To je najteže pitanje (o nasledniku). Zašto je teško? Mogao bih da odgovorim, rečima mog dobrog druga i starijeg brata Vladimira Putina: koga beloruski narod izabere taj će i biti predsednik. To je zaista tako. Za koga narod bude glasao. Koji stav ću ja tada imati, još ne znam. Časna reč. Mislim o tome, što je prirodno. Ovo nije večita dužnost”, rekao je Lukašenko.

On je dodao da 15-20 osoba imaju potencijala da sednu na mesto predsednika i da su po svojoj predanosti Belorusiji slični Lukašenku.

Beloruski lider je naveo da je više puta razmišljao kako će se situacija u zemlji razvijati, ako na njegovo mesto dođe drugi čovek.

“To je najteže pitanje (o nasledniku). Zašto je teško? Mogao bih da odgovorim, rečima

mog dobrog druga i starijeg brata Vladimira Putina: koga beloruski narod izabere taj će i

biti predsednik. To je zaista tako. Za koga narod bude glasao. Koji stav ću ja tada imati, još ne znam. Časna reč. Mislim o tome, što je prirodno. Ovo nije večita dužnost”, rekao je Lukašenko.

On je dodao da 15-20 osoba imaju potencijala da sednu na mesto predsednika i da su po svojoj predanosti Belorusiji slični Lukašenku.

“Otvoreno, demokratski”

Ustavni referendum u Belorusiji bi trebalo da se održi otvoreno, iskreno i na demokratski način, jer država nema ništa da krije, rekao je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

“Nemamo šta da sakrijemo. Moramo da se držimo ustavnog referenduma otvoreno i

iskreno, kako bismo razradili ustav na nivou predsedničkog nacrta, koji će biti objavljen javno i otvoren za širu diskusiju”, izjavio je Lukašenko, a preneo Tas s.

Predsednik Belorusije je dodao da će uraditi sve na “demokratski način, kako i treba da se radi na Zapadu, ali se nikad ne uradi.”

“Učinićemo sve na način da nijedna reč ne može da nam se prigovori”, kazao je Lukašenko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here