Home TEMA DANA O SINOĆNIM STUDENTSKIM DEMONSTRACIJAMA I SKLANJANJU SRPSKE ZASTAVE: „VI STE, DECO, PALI...

O SINOĆNIM STUDENTSKIM DEMONSTRACIJAMA I SKLANJANJU SRPSKE ZASTAVE: „VI STE, DECO, PALI SVE ISPITE, ZALUD VAM INDEKSI“

1513
0
SHARE

O studentima i studentariji (čuvajte Srbiju, na vama ostaje, postidite li se svojeg neba- tražićete se pod tuđim oblacima)

Draga deco, poštovani studenti, vi na kojima svet ostaje i vi za kojima je pitanje šta će od sveta ostati…

Vaše je neporecivo pravo da se borite za bolje sutra jer to sutra pripada upravo vama, ali žalosno je u vama videti sve ono loše, najgore, od ovoga sistema kojem se protivite.

Lično, smatram moralnom obavezom svakog čestitog čoveka da se protivu ovoga zla bori svim silama, dok to nisu iste sile koje su ovom pošašću od vlasti kaznile Srbiju!

Apsolutno sam uz vas baš koliko sam i protiv vašeg sinoćnjeg izlaska na ulice Beograda.

Nije ovo slovo namenjeno onima na kojima svet ostaje, nemam za takve reč pokude i dobro znam da je većina vas čestite i dobre dece, no pišem onima za kojima je, rekoh, pitanje šta će od sveta ostati?

Pišem vama, glasovima u onoj tmini, koji su panično i prestrašeno povikali da se skloni zastava Srbije i ono divno znamenje sa našim presvetim Kosovom i Metohijom na njemu i zakletvom: “Nema povlačenja- nema predaje!”

Verujte, prestravio sam se čuvši povike: “Sklonite zastavu, ovo je studentsko pitanje” i “Sklonite zastavu- nisu ovde svi Srbi”!

Vi koji ste razapeli ta časna i sveta znamenja- klanjam vam se, a znam ko ste i koliko je mitinga podrške zavetovini, tribina, humanitarnih akcija…za vama, a vi koji ste skočili ko opareni kad su se razvijorili barjaci- vi ste, deco, pali sve ispite, zaludu vam indeksi…

Želite da budete građani sveta, lepo je to, no ko vas je to slagao da ćete pod bilo kojim barjakom postojati ako vas pod vašim nema?!

Otkud u vama, budućnosti, ta strašna klica što će vas doveka izjedati: da ste veći ljudi ako ste manji Srbi?!

Ta sveta trobojka je nebo slobode za koje se borite i nemojte misliti da pod kojim drugim ima mesta za vas ako svoje mesto pod srpskim barjakom s gnušanjem ustupite!

Ne možete biti budućnost sveta ukoliko niste budućnost Srbije.

Šta veliko da ostane za vama ako vam se stope ne poznaju, ako vapite da budete broj umesto imena, ako grabite u budućnost svezanih nogu i s povezom preko očiju..?

Koje god pitanje da rešavate, deco, za šta god da se borite, ako sveta trobojka nije razapeta nad vama- nema tog neba kojim ćete slobodno poleteti…

Nije srpska zastava ni vlast ni opozicija već ono što ste, a to što jeste temelj je za sve što ćete sazdati za večnost.

Borba za bolju Srbiju je borba za najbolje u nama, za ono čime smo zaslužili da stojimo pod tom milom zastavom, za to što nigde nećete biti tuđini dok god se nebo nad vama vijori u te tri svete boje!

E, sad, što se tiče opaske: “Nisu ovde svi Srbi!”, tačno je, ali ovde je sve Srbija i ako vi, poštovana omladino, nekoga čuvate od srpske zastave- izgubili ste sebe zanavek a za prijatelje izabrali one od kojih bi vam se ponajviše valjalo čuvati…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here