Home TEMA DANA NIKO NE ZNA ZAŠTO SE OVO DOGAĐA? U AMERICI ISTORIJSKI VISOKE TEMPERATURE...

NIKO NE ZNA ZAŠTO SE OVO DOGAĐA? U AMERICI ISTORIJSKI VISOKE TEMPERATURE I VELIKI POŽARI- ZATVARAJU SE ŠKOLE I KOMPANIJE- “OVO JE POČETAK TRAJNE OPASNOSTI!”

241
0
SHARE

“Ovaj toplinski talas predstavlja veliku pretnju za građane Britanske Kolumbije, pogotovo starije, decu i najranjivije društvene grupe. Klimatske promene su problem za javno zdravstvo i prema njima se tako moramo i odnositi”, rekla je Sonja Furstenau, voditeljka Zelene stranke Britanske Kolumbije.

“Situacija sa sušama na zapadu SAD-a dodatno se pogoršala nakon još jedne vruće i suve nedelje”, rekli su iz Nacionalnog integrisanog informacionog sistema o suši (NIDIS).

“Požari i sve veća pretnja od požara, vodna ograničenja te oštećena poljoprivredna infrastruktura česte su pojave na tom području”, dodali su iz NIDIS-a.

Crveno upozorenje

Veliki požari već godinama besne širom zapadne Amerike. U 48 požara na zapadu Sjedinjenih Država, izgorelo je 661.400 hektara zemlje u 12 saveznih država. Trenutno je u državi Arizona aktivno 17 nekontrolisanih požara.

U Kaliforniji je 2020. godine opožareno otprilike 4,1 miliona hektara zemlje, a ova bi godina mogla biti još destruktivnija.

Vatrogasci se trenutno bore s velikim požarima u okruzima Kern, Siskijou i San Bernardino.

Guverner Kalifornije Gavin Nevsom u utorak je osigurao finansijsku pomoć Savezne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) za borbu protiv požara u toj državi.

Očekuje se da će se požari i dalje širiti.

“Vetar duva jače i (utorak će biti) još jedan topao dan”, rekao je službenik kalifornijske vatrogasne službe Džim Makensen.

(jutarnji list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here