Home TEMA DANA NIČE EVROPSKI ZID PREMA ISTOKU: SCENOGRAFIJA SPREMNA ZA OPASAN SCENARIO- ČEKA SE...

NIČE EVROPSKI ZID PREMA ISTOKU: SCENOGRAFIJA SPREMNA ZA OPASAN SCENARIO- ČEKA SE OKIDAČ!

313
0
SHARE

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Priča ne bi bila potpuna da se u svemu ne nađe — „ruski trag“. Litvanski predsednik tako optužuje Rusiju da je povezana s krizom na poljsko-beloruskoj granici i da migranti stižu u Minsk preko Moskve. Originalno, nema šta.

Na istom tragu je i zabrinutost britanske vojne komande i njenog generala Nikolasa Kartera da bi kriza na granici Belorusije i Poljske mogla da se izrodi u nešto ozbiljnije.

Valjda zato London šalje pomoć Varšavi u jačanju ograde, onog zida kojim se verovatno brane evropske demokratske vrednosti od „varvara sa istoka“.

Isti britanski general usput upozorava na kretanje ruskih trupa blizu granice s Ukrajinom, kako kaže, „da bi se odvukla pažnja“, još jednom pozivajući NATO da bude u pripravnosti. Američka armada malo-malo pa vežba u Crnom moru, a komandni brod američke Šeste flote „Maunt Vitni“ stiže na neplanirane manevre sa saveznicima iz NATO.

U Vašingtonu šefovi diplomatija Ukrajine i SAD Dmitrij Kuleba i Entoni Blinken u isto vreme potpisuju Povelju o strateškom partnerstvu u kojoj se kaže da „SAD nameravaju da podrže napore Ukrajine u suprotstavljanju oružanoj agresiji, ekonomskom i energetskom remećenju i zlonamernoj sajber aktivnosti Rusije“.

Scenografija je, dakle, spremna. Ostaje samo da, po poznatom dramaturškom pravilu Čehova, puška iz prvog čina opali u poslednjem. Fali samo neki incident ili izrežirani povod tipa Račka.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Sputnik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here