Home TEMA DANA „NE MOGU DA OBMANJUJEM NAROD- POVODOM KIM ZA SRBIJU NEMA SREĆNOG REŠENJA“

„NE MOGU DA OBMANJUJEM NAROD- POVODOM KIM ZA SRBIJU NEMA SREĆNOG REŠENJA“

857
0
SHARE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je spremnost da razgovara sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i da ga pozove u posetu Srbiji.

„Ja sam spreman uvek da razgovaram. Pozvaću ga u Srbiju kad prođu izbori i biću spreman da razgovaramo, ako se on odazove tom pozivu, ako bude želeo. Ne mislim da je to problem“, rekao je Vučić za TV Prva.

On je dodao da je otvoreno o problemima u vezi sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) poslednji put sa Đukanovićem razgovarao nedavno /u martu/ u Jerusalimu, ali da se nisu saglasili o tom pitanju i da, nažalost, nisu u kontaktu.

Vučić je istakao da u Srbiji uvek postoje oni kojima je nekako krivo što je stao na stranu SPC, odnosno na stranu prava i pravde i srpske crkve i srpskog naroda, ali da je njegova dužnost da o njima brine bez ugrožavanja suvereniteta drugih država.

On je napomenuo i da ga je nasmejala izjava ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića da „za sada nema potrebe za alarmiranjem NATO-a u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom“, te podsetio da će u Crnoj Gori uskoro izbori.

„Ali da mi ipak znamo koliko je opasan Darmanović. To je jedna od izjava koja me stvarno nasmejala. Suviše su odgovorne članice NATO, većina njih, /generalni sekretar NATO/ Jens Stoltenberg je naš prijatelj i poznanik i suviše ozbiljan za Darmanovića. Ali, karavani prolaze“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da Srbija finansijski podržava srpske organizacije u Crnoj Gori, kao i da je napravila Srpsku kuću.

„Borićemo se čvrsto i snažno za Kosovo i Metohiju, naše interese i prava našeg naroda, ali za nas nema srećnog rešenja, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da se ne može očekivati da će velike sile i ključne zemlje promeniti svoj stav o nezavisnosti tzv. Kosova, te stav da nema promene granica sadašnjeg Kosova u odnosu na Srbiju.

To je, istakao je Vučić za Prvu tv, potvrdio i Žozep Borel.

„Pred nama je šest meseci teške političke borbe za naše nacionalne interese na KiM i za prava našeg naroda tamo“, kazao je Vučić.

Rekao je da očekuje da specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak odmah posle izbora 21. juna dođe u Beograd i Prištinu.

„Očekujem i razgovore sa Ričardom Grenelom, i sa svima koji se interesuju za rešavanje pitanje KiM“, rekao je Vučić.

Ipak, ističe, za Srbiju tu „nema srećnog rešenja”.

Kakvo god da bude rešenje, Beograd ne može da bude naročito zadovoljan, ponovio je i dodao da laganjem ili varanjem ljudi ne bi ništa mogao da postigne.

„Šta da radim (što Srbi to ne vole da čuju). Da ih lažem da ćemo da dobijemo izlaz (na more) kod Valone, a da ćemo u Elbasanu ne znam šta da radimo…. Da će u Kačaniku da dočekaju srpsku reprezentaciju kada nešto postigne…“, upitao je Vučić.

Dodao je da njegov posao, kao predsednika Srbije, nije da obmanjuje ljude.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here