Home TEMA DANA MENTORI KOSOVSKE NEZAVISNOSTI GURAJU RADIKALIZACIJU- I OVO NIJE KRAJ!

MENTORI KOSOVSKE NEZAVISNOSTI GURAJU RADIKALIZACIJU- I OVO NIJE KRAJ!

173
0
SHARE

Kako je ocenio, ovaj dan jeste bio težak, ali Srbi na KiM žive u društvu u kome će se zbog

nekih lekova u apoteci, keksa ili parčeta lima na automobilskim tablicama podići specijalci sa prstom na obaraču koji će krenuti da dokazuju ono što je suština Kosova, a to je da je ono nastalo na nepravdi.

„Kao i svaka nepravda, ono mora silom da se održava i ovo je suštinski problem Kosova i kosovske ideje. Aljbin Kurti je čovek koji ima dve sasvim jasne ideje i one se kreću u okviru nečega što on vidi kao kosovsko integralno društvo, integralizam sličan onome kakav smo imali u Jugoslaviji i paralelno sa tim velikoalbanskog projekta.

To je vrlo teško razumljivo, ali on to jako dobro sprovodi na terenu i on će uraditi sve do

kraja svog mandata da gura te dve opcije. Mi nemamo gotovo nikakve šanse da se na terenu, naročito južno od Ibra, suprotstavljamo svemu ovome“, upozorava Rakočević.

Prema oceni gostiju emisije „Svet sa Sputnjikom“, naredni potezi prištinskih vlasti pokazaće da li su ovim danas prešli crvenu liniju, a publicista Živojin Rakočević zaključio je da dijaloga na KiM može biti samo onda kada Srbi južno od Ibra kažu da imaju slobodu.

Kosovska policija sprovela je u sredu ujutru akciju u kojoj je zatvoreno više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima i na taj način izazvala reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i

raskrsnice. Policija je koristila šok bombe i suzavac, a aktivirane su i sirene za uzbunu. Nešto kasnije pristigli su i pripadnici specijalne jedinice ROSU, a slična akcija odvijala se i u Zvečanu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here