Home TEMA DANA KOSTA ČAVOŠKI O ŠOKANTNIM POLITIČKIM TAJNAMA KOJE SE SPROVODE U SRBIJI I...

KOSTA ČAVOŠKI O ŠOKANTNIM POLITIČKIM TAJNAMA KOJE SE SPROVODE U SRBIJI I REPUBLICI SRPSKOJ (VIDEO)

413
0
SHARE

On je naglasio da je najvažnije sada da Republika Srpska prestane da primenjuje bilo

kakve zakone koje su donosili visoki predstavnici, i da, kako je rekao „unapred stavi do znanja da bilo kakvu novu odluku neće primenjivati“.

– I samim tim on postaje puka figura. Nedelotvoran. A onda, to je Dodik odavno najavio, ali nikako da izvrši, a to je da će vratiti sve izvorne nadležnosti Republike Srpske. Po izvornom Dejtonskom ustavu Republika Srpska je imala svoju vojsku i graničnu službu. Sve je to ukinuto, Republika Srpska je raščerupana, a to nije donosio samo Visoki predstavnik time što je donosio zakone, nego je i time što je čak i menjao Ustav Republike Srpske – naglasio je akademik Čavoški.

O Vučiću

Govoreći o politici predsednika Aleksandra Vučića, on je rekao da se „ničem dobrom od Vučića ne možemo nadati po pitanju nacionalne politike“.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

– Zato mislim da javnost treba da mu uskrati svako poverenje. I njemu i njegovoj stranci. I njegovim prišipetijama iz SPS – kategoričan je Čavoški.

Šta je Đilas obećao Amerikancima?

Kako je istakao, jednako je sumnjičav i prema Draganu Đilasu, Vuku Jeremiću i Borku Stefanoviću. Podsetio je da je Đilas bio na razgovorima sa Eskobarom u SAD, ali da o sadržini razgovora nije obavestio javnost.

– NJega su pre svega pitali kakav je njegov stav prema Kosovu. To prvo pitaju Amerikanci. I njegov stav mora biti blaži od Vučićevog stava. A to može biti samo ako, ne daj Bože, obeća da će i „de jure“ priznati Kosovo i Metohiju, da će KiM ući u Ujedinjene nacije kao članica – upozorio je on.

Kako su to prema rečima Čavoškog „Rusija i Kina izvele vešt potez“, i šta je njihov potez koji će označiti kraj, možete poslušati u emisiji.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(helmcast,pravda.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here