Home TEMA DANA KОRОNА RUŠI ЕKОNОМIЈU: U ЕVRОPI SVE VEĆI HAOS- SVЕ ZАKLjUČАNО, RЕŽIМI GUŠЕ...

KОRОNА RUŠI ЕKОNОМIЈU: U ЕVRОPI SVE VEĆI HAOS- SVЕ ZАKLjUČАNО, RЕŽIМI GUŠЕ PRОТЕSТЕ!

154
0
SHARE

Kao rezultat, broj obolelih ne raste više eksponencijalno, ali se ni ne smanjuje.

I Velika Britanija uvela je jednomesečni karantin koji će, prema najavama premijera Borisa Džonsona, trajati do 2. decembra.

Kafići i restorani će moći da nude samo hranu i piće za poneti, sve prodavnice od nesuštinskog značaja će biti zatvorene, a ljudi će moći da napuštaju kuće iz veoma ograničenog broja razloga, među kojima je i fizička aktivnost.

Vlasti i u drugim evropskim državama ne razmišljaju o ublažavanju mera, a neke planiraju i strože mere.

U Portugalu je prošle nedelje uveden policijski čas. Građani su na protestu u Lisabonu tokom vikenda tražili slobodu kretanja, a tamošnja vlada je pozvala građane da ostanu kod kuće, sem zbog posla, škole ili kupovine.

Austrijski parlament usvojio je odluku o drugom “zaključavanju” Austrije, sa ograničenjem kretanja koje će važiti celog dana, u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Nove mere potpunog zaključavanja, po uzoru na proleće, počeće da se primenjuju od sutra i važiće do 6. decembra, a imaju za cilj drastično smanjenje kontakata.

Pored ugostiteljskih i hotelskih objekata, zatvaraju se i radnje, izuzev prehrambenih, drogerije, apoteka, banaka, pošta, benzinskih pumpi.

Ograničenje kretanja proširuje se na ceo dan, tako da će građani moći da izađu iz svoja “četiri zida” samo ako moraju u kupovinu najbitnijih potrepština, da pomažu nekom

drugom, da idu na posao, ili prošetaju iz psihičkih i fizičkih razloga, odnosno radi šetnje kućnog ljubimca.

Italijanska vlada uvela je neku vrstu polukarantina i policijski čas u više velikih oblasti. Barovi i restorani zatvaraju se u 18 časova, kao i sportske hale, bioskopi i koncertne dvorane.

Za vikend je smanjen broj novozaraženih koronavirusom za oko tri hiljade u odnosu na prethodni dan, a nadležni navode da će narednih sedam do deset dana biti ključni da se pokaže efikasnost antikovid mera.

(Nova.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here