Home TEMA DANA KAKO ĆE DO SRBIJE STIZATI RUSKI GAS KAD JE BUGARSKOJ ZAVRNUTA SLAVINA..?!

KAKO ĆE DO SRBIJE STIZATI RUSKI GAS KAD JE BUGARSKOJ ZAVRNUTA SLAVINA..?!

360
0
SHARE

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Putnikovićeva nema dilemu da bi i u slučaju da dođe do toga da preko Bugarske ne budemo mogli da dobijamo gas, on onda stizao preko Mađarske.

„Mi, na sreću, imamo dva dotoka i gas možemo da dobijamo preko Horgoša iz Mađarske, kako smo ga dobijali dok nije proradio Turski tok preko Bugarske. Rusi bi mogli da nam transportuju gas ili kroz Ukrajinu, ili preko Severnog toka 1, ili preko nekog svog skladišta u Evropi ako imaju rezervi gasa u njemu. Videćemo šta će biti.

Ono što je sad pred Srbijom su pregovori sa Gaspromom o novom desetogodišnjem aranžmanu za kupovinu gasa. Verujem da će naši pregovarači razmišljati o tome da jedna od stavki u novom ugovoru bude i to da nam Gasprom isporučuje gas ili preko Mađarske, ili preko Bugarske, da ne bismo bili dovedeni u situaciju da ostanemo bez ovog energenta“, kaže naša sagovornica.

Ona napominje da je iz Mađarske već stigla infomacija o tome da oni zasada nemaju problema i da im gas stiže i dalje preko Bugarske, što znači da ni mi nemamo problema sa dotokom gasa. Putnikovićeva je mišljenja da će tako i ostati i da Bugarska neće prekršiti međunarodne ugovore, ali u krajnjem slučaju i dobrosusedske odnose.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here