Home TEMA DANA ISTINA O PROTESTIMA U AMERICI: EVO KO SU MLADI U PRVIM BORBENIM...

ISTINA O PROTESTIMA U AMERICI: EVO KO SU MLADI U PRVIM BORBENIM REDOVIMA

479
0
SHARE

Mnogi su u zabludi da većinu u Antifi čine siromašni mladi crnci. Međutim, prema istraživanju nezavisnog njujorškog novinara Dejvida Markusu, u redovima Antife sve je više belih devojaka i mladića iz bogatih porodica sa visokim stepenom obrazovanja.

Markus je utvrdio da koreni tog pokreta sežu do britanskih pankera iz 1980-ih. Takođe: da takvi nošenje maski objašnjavaju time što ne žele da njihovaa bela lica `štrče` u masi crnih demonstranata.

U Sjedinjenim Državama je u toku građanski lajt-rat u režiji Demokratske partije koja pokušava da sruši Trampa. Učešće u njemu dece bogataša to samo potvrđuje.

Međutim, u zemlji sa četrdeset miliona nezaposlenih i pola milijarde krtatkih i dugih cevi u rukama stanovništva – ovakvo poigravanje sa kontrolisanim haosom može dovesti do prave katastrofe.

Ova igra američkih bogataša nije prva u istoriji.

Igrale su se francuske aristokrate krajem 18. veka i ruski velikaši početkom 20-og. U oba slučaja je `kontrolisani haos` prerastao u revoluciju a inicijatoru su završavali na giljotinama i pred vodovima za streljanje…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here