Home TEMA DANA Global Times: Oružane snage Kine se spremaju za vojni sudar sa SAD...

Global Times: Oružane snage Kine se spremaju za vojni sudar sa SAD i Japanom!

536
0
SHARE

S OBZIROM da rastu tenzije u Tajvanskom moreuzu, Narodnooslobodilačka armija Kine će u scenario ne samo svoje naredne vežbe ugraditi najgori mogući razvoja situacije, objavio je kineski list Global Times.

„Japan i Sjedinjene Države razmatraju planove da vojno intervenišu povodom Tajvana, pa će naša armija održati više vežbi povodom tog najgoreg scenarija“, rekao je GT kineski vojni ekspert pod uslovom da ostane anoniman.

Izvor lista je naveo da je Kina nedavno izvela tri velike vežbe „u zoni ostrva Tajvan, što je retkost poslednjih godina“.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Drugi vojni ekspert, Song Žongping, naglasio je da sada kineska vojska ne samo da izdaje upozorenja, već se bavi praktičnim pripremama za vojni sukob, koji se više ne čini nemogućim.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova DŽao Liđijan rekao je da bi američka podrška separatističkim snagama na Tajvanu mogla da dovede ostrvo u opasnost.

Ukazao je da su „SAD u više navrata preduzimale akcije u vezi sa Tajvanom, da su pritom govorile jedno, a radile drugo, i tajno i otvoreno podstičući i podržavajući snage independentista ostrva, što Tajvan može dovesti u opasnu situaciju.

Dodao je da se i same Sjedinjene Države „mogu suočiti sa ozbiljnim posledicama“.

Ranije je portparolka Kancelarije kineskog Državnog saveta za poslove Tajvana, DŽu Fenglijan, rekla da je Peking spreman da uloži sve napore da se mirno ponovo ujedini sa Tajvanom, ali da ni u kom slučaju neće odustati od mogućnosti upotrebe sile i svih neophodnih mera protiv spoljnog mešanja i sostrvskih eparatista.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here