Home TEMA DANA EVROPSKI PARLAMENT OBJAVLJUJE RAT RUSIJI NA SVIM FRONTOVIMA- ŠTA SE USTVARI DEŠAVA?!

EVROPSKI PARLAMENT OBJAVLJUJE RAT RUSIJI NA SVIM FRONTOVIMA- ŠTA SE USTVARI DEŠAVA?!

639
0
SHARE

U zaključku, evropski poslanici pozivaju EU da bude spremna da ne prizna novi sastav Državne dume ako se parlamentarni izbori u septembru 2021. godine održe protivno demokratskim načelima i međunarodnom pravu.

Nakon glasanja u Evropskom parlamentu, autor izveštaja Andrius ​​Kubilius (poslanik iz poslaničke grupe desnog centra PPE) rekao je: „Rusija može postati demokratija. Naš prvi zadatak je da održimo princip “demokratije pre svega” u odnosima sa Rusijom. EU i njene institucije moraju poći od načela da su promene moguće u ovoj zemlji.

Takođe moraju pokazati više hrabrosti i zauzeti čvrst stav prema Kremaljskom režimu

kada je u pitanju zaštita ljudskih prava. Ovo je cela tačka strateške interakcije sa Rusijom. Radi se o okončanju represija unutar zemlje, vraćanju slobode stvarnog izbora ljudima i oslobađanju političkih zatvorenika. “

„Štaviše, ako se izbori za ruski parlament ove nedelje priznaju kao namešteni, EU ne bi trebalo da prizna Državnu dumu i trebalo bi da zahteva njeno uklanjanje iz učešća u međunarodnim parlamentarnim skupštinama, uključujući i Savet Evrope.

Stalni napad Kremlja na sve opozicione kandidate, slobodne medije i nevladine organizacije dovodi u pitanje legitimnost i pravičnost ovih izbora. Ruski narod treba da ima pravo na izbor i njegov izbor treba da se poštuje na isti način kao u bilo kojoj drugoj demokratskoj zemlji “, dodao je on.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here