Home TEMA DANA Ekonomski ekspert: Rusija koristi finansijski model SAD- primorava ih da same ugase...

Ekonomski ekspert: Rusija koristi finansijski model SAD- primorava ih da same ugase svoju moć!

424
0
SHARE

Rusija okreće svetski finansijski sistem u svoju korist i tera SAD da potkopa jezgro sopstvene moći u pokušaju da potisne Rusku Federaciju. Ovo gledište je izneo ekonomista Aleksandar Losev.

Kolektivni Zapad pokušava da odseče Rusiju iz ekonomskih tokova, primoravajući je da pređe na suštinski nova pravila igre.

Istovremeno, kako su saznali analitičari vašingtonskog Centra za strateške i međunarodne studije, Ruska Federacija se pokazala kao globalni konkurent SAD u finansijskoj sivoj zoni.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Prema rečima Loseva, Moskva ne samo da koristi ono što su Amerikanci smatrali osnovom svoje globalne moći, već tera Vašington da sam sebi ugasi moć u pokušaju da udari na Rusiju.

„Ispostavilo se da možemo da se takmičimo sa Sjedinjenim Državama, koje su sebe smatrale hegemonom globalnog finansijskog sistema. Koristeći isti globalni finansijski sistem, njegove pluseve i minuse, nedostatke i umešanost zemalja koje se nisu složile sa američkim sankcijama i nastavljaju da trguju sa nama, postali smo konkurenti Sjedinjenim Državama.

I ovde je bojno polje njihov centar moći, finansijski sistem. Ispostavilo se da će morati da se bore sa nama, uništavajući svoj finansijski sistem, što oni zaista ne žele da urade“, rekao je Losev.

Problemi same američke ekonomije već su dostigli kolosalne razmere, podsetio je ekspert.

Američko tržište akcija je od početka godine izgubilo 17% (u monetarnom smislu, ovo je 8 triliona dolara). Potencijal za dalji pad se procenjuje na 50% (20 triliona dolara).

Uključenost 63 odsto svih Amerikanaca na berzu, prema Losevu, pre ili kasnije će naterati Vašington da manje razmišlja o Ukrajini, a više o sopstvenim problemima i društvenim obavezama.

„U totalnom ekonomskom ratu Zapada protiv nas, problemi svetske ekonomije, problemi američke ekonomije biće glavno odvraćanje koje ne zavisi od nas – oni su sve sami uradili“, rezimirao je Losev u emisiji Solovjev LIVE.

Ekonomisti veruju da su sveopšte sankcije Zapada dale Rusiji dobru priliku da se pripremi za predstojeći kolaps američke ekonomije.

Dok SAD pokušavaju da održe životni standard svog stanovništva, usisavajući novac iz drugih regiona, ne mogavši da razbiju Rusku Federaciju, izazivaju krizu i odliv kapitala iz Evropske unije, tvrdi ekspert.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here