Home TEMA DANA DUGIN OTKRIVA: U TOKU JE SVETSKI RAT- NA BLISKOM ISTOKU ĆE SE...

DUGIN OTKRIVA: U TOKU JE SVETSKI RAT- NA BLISKOM ISTOKU ĆE SE ODREĐIVATI SUDBINA ČOVEČANSTVA

551
0
SHARE

Prošlo je samo nekoliko nedelja od značajne podrške glasača ponovnom izboru Vladimira Putina na mestu predsednika Rusije. Međutim, postoje glasovi, čak i unutar Rusije, koji

ističu njegov neuspeh u pokušaju da izvuče Rusiju iz izolacije i da pruži običnim Rusima bolji život. Šta mislite o situaciji u Rusiji i šta ruski narod očekuje od svog vođstva u godinama koje dolaze?

Napisao sam jednu posebnu knjigu o Putinu – Putin protiv Putina. U njoj objašnjavam Putinovu suštinsku dvojakost. On se može posmatrati dvojako. Sa jedne, on je spasio Rusiju od propasti koja se činila neizbežnom i uspeo je da povrati suverentitet i nezavisnost ruske države.

Stoga, on je heroj, a naš narod dobro razume da moramo platiti ozbiljnu cenu za našu veličanstvenost. Zato nema kritikovanja Putina u vezi sa Krimom ili sankcijama. Upravo su to razlozi da on dobije još veću podršku. Tako da on uglavnom uživa podršku Rusa upravo iz onih razloga zbog kojih ga Zapad (pomorske sile, globalisti) mrzi.

Sa druge strane, on je okružen liberalima, (zvaćemo ih Šesta kolona), koji ostaju lojalni njemu lično, ali pokušavaju da nametnu društvu samoubilačku politiku. To je drugi Putin, drugi Putinov lik, kao vizantijski ili ruski carski orao. Socijalna pravda u Rusiji je danas ravna nuli, podivljala korupcija i dalje cveta, duhovni život i kultura su u dubokoj depresiji. I zato brine ta druga Putinova strana.

Zato mi čvrsto i zajedno stojimo sa Putinom pred njegovim neprijateljima spolja – oni ga mrze baš iz onog razloga zbog kog ga mi volimo, ali nam se ne sviđa što se oslanja na liberale i u vladi i bilo gde drugde.

Hvala Vam, Dr. Dugin, za ovaj intervju.

Izvor: Geopolitics & Daily News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here